Hoppa till sidans innehåll

Skön seger och lovande debut av Dallas

2015-10-04 19:59
Med 6-3 (1-1, 2-1, 3-1) var det som om HHC steg för steg jobbade bort ett stukat självförtroende och till slut dominerade totalt mot Sollentuna.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

En stark matchöppning vändes till en period med krampaktiga försök att få pucken i mål och en tredje period där HHC totalt dominerade matchbilden och till slut sköt 50 skott på en allt tröttare motståndarmålvakt.

Men det behövdes två viktiga mål av juniorfemman för att hemmalaget skulle få riktigt tag i matchen. Det första till 1-0 gjorde #9 Emil Broed efter 6.56 i juniorfemmans första byte och det andra som betydde 2-2 och som tog HHC tillbaka i matchen smällde #28 Emil Johansson in efter 5.17 i andra perioden.

De 763 på läktarna var förstås mycket nyfikna på debutanten #21 Dallas Jackson och de fick se en spelare som var precis så bra som HHC-tränarna hade hoppats på. Ett litet misstag som bidrog till ett baklängesmål i box play kan vi förlåta mot allt det som Dallas visade upp i form av puckkontroll, skottstyrka, närkampsspel och självklar pondus ute på isen. Man ska komma ihåg att han inte spelat en match på ett halvår och inte varit på is på 14 dagar före sin första och hittills enda träning med HHC.

– Vi ser starka ut idag och ”Dallas” visade att vi har fått rätt signaler om honom, konstaterade en lättad Fredrik Johansson. Vi gick ner oss lite i andra perioden men i tredje var vi helt överlägsna. Kul också att juniorerna fick göra två viktiga mål.

– Det var bättre fart och mer trafik på mål än i våra tidigare matcher. Men att vi var bra nu betyder inte att vi inte kan bli bättre, underströk Micke Mann. I tredje perioden hade Sollentuna knappast en målchans förutom i spelet 5 mot 3 då de också gjorde sitt mål.

I den fartfyllda spelöppningen var det alltså Emil Broed som blev matchens första målskytt på passning från Emil Johansson.

Sollentunas kvittering till 1-1 genom Christian Holmblad kom i power play efter 17.41.När sedan Sollentuna tog ledningen efter 5.03 i andra perioden spred sig oron på läktarplats, men det dröjde bara 15 sekunder innan Emil Johansson fick drömträff rakt upp under ribban och 2-2 var ett faktum.

HHC fick en gyllene chans att rycka ifrån när det blev spel 4 minuter i power play efter en hög klubba från en Sollentuna-spelare. HHC sköt visserligen många skott, men avslutningarna var inte tillräckligt vassa. När sedan Sollentuna direkt drog på sig en ny utvisning kom äntligen HHC:s ledningsmål, 3-2 (17.30) genom #37 Marcus Åkerlund efter fint förarbete av #29 Anders Danielsson och #64 Pontus Wernerson-Libäck.

När sedan #10 Jonas Lindström bombade in 4-2 efter 2.54 i tredje perioden hade HHC skaffat sig greppet om matchen även om det såg lite kritiskt ut när ett eget power play istället vändes till box play i 3 mot 5 på grund av onödiga utvisningar och Sollentuna kunde reducera till 4-3.Men där tog istället HHC tag i taktpinnen på ett sätt som vi inte sett tidigare den här säsongen och HHC:s 5-3 (#18 Johan Nilsson) och 6-3 (#Adam Seydlitz) kunde ha blivit mycket mer.I andra delen av tredje perioden kom Sollentuna nästan inte ur egen zon och HHC:s överlägsenhet understryks väl allra bäst av skottstatistiken 50-21.

Det är klart att man kunde önska sig bättre utdelning med så många skott på mål, men det här var ett steg i rätt riktning. Det var nu ett helt annat ”driv” på mål än i säsongens första matcher, något som tränarna också efterlyst.

– Vi är fortfarande i en process och vi gör fortfarande en del enkla misstag som vi måste få bort, avslutade Fredrik Johansson.

autografkö

Lång kö till autografskrivningen efter matchen där #47 Linus Persson, #29 Anders Danielsson, #21 Dallas Jackson, #35 Simon Nordh samt #55 Adam Thim skrev autografer.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info