Hoppa till sidans innehåll

Snabba ryck i tredje perioden

2017-11-12 20:50
I fjol var han notorisk målskytt i HHC. I år har det gått lite tyngre, men i matchen mot Nacka lossnade det igen för #32 Oscar Bergkvist – två gånger om.
  • Uppdaterad: 2017-11-12 20:52

Fotograf: Marie Nordström

Hercules

#55 Hercules Ölander Horn skjuter.

Med 4-1 (0-0, 1-0, 3-1) tog HHC ännu en säker trepoängare på resan mot AllEttan och det var väl egentligen bara i en period som det stod och vägde. Och sedan Oscar Bergkvist tryckt upp pucken i nättaket med ett snärtigt skott och gett HHC en rättvis ledning var det inget snack om saken. Ni ser målet på Marie Nordströms bild här ovan. 

Att det sedan behövdes en totalt misslyckad HHC-passning i egen zon för att Nacka skulle spräcka HHC:s långlivade nolla bakåt (178 minuter och 47 sekunder sedan senaste baklängesmålet) hade liksom ingen betydelse den här gången. Matchen var redan avgjord. 

– Det är ju aldrig roligt att släppa in mål, men någon gång ska det ju komma och nu behöver vi inte tänka mer på det, menade ”Lillis” Lövblom, som också tyckte att kedjan med #10 Jonas Lindström, #88 Martin Naenfeldt och #32 Oscar Bergkvist var matchens bästa lagdel med tre av målen på sitt konto. 

– Jätteroligt att de fick göra en så bra match och det är förstås också viktigt att vi kan fördela målskyttet på flera spelare, tyckte HHC-tränaren, som fick se två mål från Oscar Bergkvists klubba och ett från Naenfeldt – med läckra förspel från lagkapten Lindström. 

Första perioden fick aldrig någon riktig karaktär. Nacka stängde till och låg lågt och HHC hittade aldrig några spelvändningar. Tiden bara rann undan utan att det hände något av värde och det hettade inte till riktigt förrän HHC drog på sig tre raka utvisningar och bland annat fick spela 3 mot 5 i en minut och 13 sekunder. Men hemmalaget stod emot med hjälp av bland annat några riktigt uppoffrande skottäckningar och ett vaket spel av Åkerlund i målet. 

I andra perioden handlade det länge om ”riv-och-slit-hockey” med missade passningar, dåliga mottagningar och ingen riktigt tydlig spelbild innan HHC i den andra halvan av perioden började hitta ett passningsspel som också öppnade för en rad chanser. 

Ändå fick de 694 åskådarna vänta ända till 17.33 innan HHC tog ledningen när Oscar Bergkvist slog till för första gången. 

Det här blev ett förlösande mål för HHC som sedan kom ut till den tredje perioden med massor av energi och självförtroende och då gick det fort att definitivt avgöra matchen.

2-0 kom redan efter 2.07 när HHC fick en snabb spelvändning med en passning från #13 Simon Löf till Martin Naenfeldt, som drev in i anfallszonen och försökte hitta Bergkvist framför mål. Passningen blev istället till ett skott som slank in vid första stolpen precis över målvaktens benskydd. 

Klockan hade bara tickat fram till 3.36 innan 3-0 kom i numerärt överläge. #9 Filip Landers crosspassning kom perfekt för #5 Henric Nordin som drog till direkt med ett slagskott upp i bortre krysset. Ett riktigt klassmål i power play. 

 När sedan Oscar Bergkvist gjorde sitt andra mål fram till 4-0 efter fint förspel av Jonas Lindström hade HHC gjort tre mål på två och en halv minut och saken var för länge sedan klar. Nackas tröstmål var en bjudning och som kom lite i övermod hade ingen betydelse för poängfördelningen den här gången. Och skottstatistiken 35-15 talar ju ett tydligt språk om vilket lag som förde matchen. 

– Vi hade lite svårt att hantera deras låga försvarsspel i början av matchen. Vi blev lite för plottriga och fick inte till några spelvändningar. Efter 2-0 blev det lite öppnare hockey och sedan var det vår match, menade ”Lillis” Lövblom. 

– Det här var en match som ska göras och vi klarade det bra. Nu kommer Lars Lundin in i laget och det blir skönt att ha sju backar igen, tyckte HHC-tränaren. 

För HHC:s del väntar nu två raka bortamatcher mot Väsby och Vallentuna innan Arlanda Wings kommer på besök den 22 november.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info