Hoppa till sidans innehåll

”Södertälje en häftig utmaning”

2015-11-14 09:48
Efter 14 raka segrar och en förlust (2-3 mot Haninge senast) kommer det gamla storlaget Södertälje till Glysishallen för mötet med HHC på lördag.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:01

För biljettinformation, parkering m.m. klicka HÄR.

Lägg därtill att ”Kringlorna” – som laget en gång kallades – blåste över HHC med 7-3 i lagens förra möte så är det lätt att förstå att HHC får slå ur underläge den här gången.En sådan match kan man förstås ta på flera olika sätt. HHC-coachen Fredrik Johansson föredrar att kalla det för ”en häftig utmaning”.

– Ja, på den här nivån är det väl den största utmaningen man kan få och det är så vi ska se på matchen, säger han.

Södertälje har som alla vet en lång historia i svensk elitishockey men efter degraderingen ur SHL följde en tung tid och förra säsongen blev det också respass ur Allsvenskan. Nu ser det ut som om de ”S-märkta” har samlat ihop sig och är inne på en spikrak väg mot i första hand ett allsvenskt kval.

Att Södertälje i onsdags förlorade mot Haninge kanske kan ses som ett olycksfall i arbetet, men det var ändå ett resultat som i allra högsta grad också påverkar HHC:s möjligheter att nå AllEttan. Med segrarna i de två senaste matcherna mot just HHC och Södertälje har Haninge nu skaffat sig ett hotande slagläge i tabellen. Hur förlusten senast påverkar Södertälje inför bortamatchen i Hudik återstår att se.

– Det är ju solklart att Södertälje är den här seriens bästa lag och vi måste vara noga i vårt spel, annars kan vi bli straffade direkt, säger Fredrik Johansson.

– Men det är sådana här matcher man måste älska att spela. Det är en tuff motståndare, men vi måste alltid spela för att försöka vinna. Min filosofi är att vi ska tävla i alla sammanhang.Det är uppenbart att HHC-tränaren hoppas att hans lag ska ge Södertälje en riktig match inför en förhoppningsvis stor publik i Glysishallen. 

HHC:s senaste storseger mot Tierp är knappast någon riktig värdemätare, men det fanns ändå en del goda tecken där HHC:arna tydligt hela tiden gick in för att vinna varje duell och varje moment trots att segern egentligen var bärgad efter en halv period.

Mot Södertälje krävs det trots allt ytterligare en nivå. Det finns inget utrymme för misstag. Sådana gratischanser brukar Södertälje brutalt utnyttja.

 – Men vi ser fram emot matchen som väl är det häftigaste som Hudik Hockey någonsin upplevt på serienivå, menar ”Freddan” Johansson.

Ja, vem trodde för sådär två år sedan att Södertälje – med sina sju SM-guld i historiken – skulle gästa Glysishallen för att spela om poäng? Inte jag. Och inte heller du, va…?

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info