Hoppa till sidans innehåll

Stark insats – men ny övertidsförlust

2016-01-17 22:05
För andra matchen i rad tvingades Hudik Hockey försöka överleva ett övertidsspel i numerärt underläge – och mot ett så bra lag som Troja/Ljungby håller det inte.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Den boarding-utvisning som drabbade #20 Alexander Wadlund vid ställningen 2-2 när det bara återstod 13 sekunder av ordinarie tid blev nu helt avgörande. Troja/Ljungby behövde bara 42 sekunder i spel 4 mot 3 för att göra segermålet. Det var första gången i matchen som gästerna var i ledningen – och där tog det slut…

Med bara en poäng efter 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) fick HHC ännu en gång bita i det sura äpplet efter en match som mycket väl kunde ha gett seger under ordinarie speltid.

– Ja, vi hade flyt i dag. Vi blev lite stängda i vårt spel och jag tycker inte vi fick upp farten riktigt. Med vårt kvitteringsmål i tredje perioden fick vi energi och började skapa mer, tyckte också Troja/Ljungbys coach Pelle Svensson, som verkade nöjd med utdelningen.

Lika nöjd var inte HHC:s Fredrik Johansson som tyckte att hans lag var värt mer än en poäng den här gången.

– Vi gör en fantastiskt bra match förutom tio minuter i andra perioden när vi hamnade lite för djupt och fick jobba hårt i tre raka box play. Men sedan studsade vi tillbaka mot ett bra Troja/Ljungby. Hade någon frågat mig tidigare hade jag nog varit nöjd med en poäng, men som matchen nu utvecklade sig så kunde vi lika gärna ha vunnit, menade han.

Trots att HHC nu förlorat i två raka förlängningar, så är chansen till play off inte alls borta. Det är fyra poäng upp till Kallinge/Ronneby närmast över play off-strecket och om HHC fortsätter som mot Troja/Ljungby så ska det inte vara omöjligt.

Först som sist ska vi konstatera att det här var en av de bästa seriematcher som spelats i Glysishallen. Troja/Ljungby kom bredare och med ett passningsspel där pucken hela tiden gick mot spelare i fart medan HHC jobbade hårdare och med fysiskt spel och tung fore-checking definitivt störde Troja-spelarna. Målchanser fanns åt båda hållen och 739 åskådare fick se en match som faktisk var värd ytterligare några hundratal på läktarna.

Första periodens enda mål gjorde #15 Adam Seydlitz i ett högklassigt solonumer när HHC fick chans att spela power play i 2+2 minuter efter en hög klubba mot #23 Anton Lindgren. Målet kom efter 15.41 tidigt under utvisningen och HHC fick fortsätta i numerärt överläge ytterligare två minuter med ytterligare chanser att öka på ledningen.

Andra perioden har varit en akilleshäl för HHC och det började inte bra nu heller. Efter en jättechans för HHC vände spelet med ett 3 mot 2-läge för Troja/Ljungby som kusligt effektivt utnyttjade det till 1-1 genom Jonas Johansson.

Med hårt arbete och stor offervilja överlevde HHC tre raka numerära underlägen och hade faktiskt också ett par möjligheter till ledningsmål även om Troja av naturliga skäl skapade mest. När sedan 2-1 ändå kom genom #41 Linus Wernerson-Libäck efter tre chanser framför Troja-målet efter 13.55 hade HHC på nytt greppet. Innan periodvilan hade båda lagen skapat ytterligare ett par heta möjligheter.

Även tredje perioden inleddes olyckligt för hemmalaget när Trojas Jonas Johansson inte hade något val utan bara drog iväg en lös ”myra” mot HHC-målet där Oskar Svanlund satte ut klubban och styrde pucken förbi #30 Simon Nordh, som sedan fick en svettig slutperiod och då höll HHC kvar i matchen.

Både lagen hade stolpskott och några av HHC:s kontringar såg vassa ut, men det var ändå Troja/Ljungby som hade pucken mest och långa stunder höll spelet i offensiv zon. 2-2 stod sig alltså tiden ut och ordinarie speltid avslutades med Wadlund i utvisningsbåset.

I förlängningen visade Troja/Ljungby sin klass när de på ett effektivt sätt utnyttjade 4 mot 3-spelet för att ta hem extrapoängen. Vid sidan av segermatchen mot Södertälje var det här ändå det bästa som HHC presterat den här säsongen och sett mot den bakgrunden vill vi nog ändå inte döma ut möjligheterna till play off. Men det måste komma segrar snart och närmast väntar ju hemmamatch mot Södertälje lördag 23 januari. Då krävs det förmodligen ännu mer för poäng…

Tabell & Resultat

 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info