Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka förlusten för Hudik Hockey

2016-01-03 19:35
Efter de två inledande förlusterna var det meningen att Hudik Hockey skulle ta sina första poäng i AllEttan, men säsongens längsta bortaresa slutade med tredje raka förlusten sedan hemmalaget Kallinge/Ronneby vunnit med 5–2 (3–1, 2–0, 0–1).
  • Uppdaterad: 2016-01-04 11:38

– Vi bjuder på alldeles för mycket, och det håller inte mot bra lag, sa HHC-tränaren ”Freddan” Johansson.

KRIF öppnade i ett rasande tempo, men HHC höll emot och man kunde också ta ledningen då nyförvärvet #16 Marcus Waldehagen gjorde 1–0 efter 3.12. Men det var i stort det enda roliga som hände i första perioden för gästernas del. KRIF tog över och innan halva första perioden var spelad hade man vänt 0–1 till 2–1 efter mål av David Lillieström Karlsson och Ricard Bildstrand, och det blev inte bättre med HHC-ögon sett sedan Artem Bidlevskii gjort 3–1, ett mål som såg billigt ut.

– Efter att ha fått ett psykologiskt mål var vi inte riktigt på tå. De tar tillvara på de misstag vi gör, sa Johansson.

#29 Anders Danielsson blev utvisad i slutet av första perioden, och när man inledde den andra med att vara för många spelare på isen hamnade HHC i ett tre mot fem-underläge. Det utnyttjade KRIF genom att Stefan Söder klappade in 4–1 efter 1.05, inte alls den start HHC behövde.

Sedan stod ett stillastående försvar och såg på när Matthew Johnsson gjorde 5–1 på en målvaktsretur efter 3.47. HHC tog time out och även om man inte riktigt fick till något eget spel lyckades man i alla fall bromsa hemmalagets fart.

Det fanns också några gyllene tillfällen till HHC-reducering, bland annat var #41 Linus Wernerson Libäck helt fri med hemmamålvakten Oscar Malm i numerärt underläge, men Malm svarade för en strålande räddning.

Det gjorde han även efter 12.25 då HHC fick straff. #71 Johan Björklund tog hand om den, men Malm tog hand om pucken sedan han följt med i Björklunds dragning.

– Vi studsar tillbaka lite i slutet av andra perioden och vi gör en bra sista period. Men då hade vi ju redan satt oss i skiten, sa Johansson.

I sista perioden försökte HHC, men KRIF spelade kontrollerat och de sista 20 minuterna blev ganska avslagna. 23 sekunder före full tid kunde i alla fall Anders Danielsson se till att HHC vann perioden genom att reducera till 2–5 ur snäv vinkel, detta trots spel i numerärt underläge.

– Vi har en hel del att fundera på, men man ska komma ihåg att vi bara hade en seger efter fyra matcher förra året också. Nu måste vi visa att vi är ett bra hockeylag och vinner vi mot Huddinge har vi samma läge som förra året, sa Johansson.

Det känns som att HHC ändå har varit ganska långt i från att ta poäng i de tre inledande matcherna. Efter en lång hemresa gäller det nu att ladda om inför onsdagens hemmamatch då Huddinge kommer på besök, ett Huddinge som på söndagen lite överraskande besegrade Västervik med 3–0.

Tabell & Resultat

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info