Hoppa till sidans innehåll

Tuff avslutning i AllEttan

2018-02-08 13:40
Sex matcher återstår för HHC i AllEttan, Två borta, två hemma och avslutning med två borta – det är vad det handlar om innan play off-spelet drar igång.
  • Uppdaterad: 2018-02-08 14:08

Den här veckan är det match mot Dalen i Jönköping på fredag och i Visby på söndag. Sedan väntar hemmamatcherna mot Väsby på onsdag (14/2) och Kallinge/Ronneby på fredag (16/2) och så avslutar HHC med Huddinge borta och Kristianstad borta veckan därpå. Ett riktigt tufft avslutningsprogram. 

Det här innebär att det blir väldigt mycket resande för HHC:arna i slutfasen av serien. Och allra mest reser #13 Simon Löf (bilden), som dessutom mestadels pendlar mellan Gävle och Hudiksvall fyra-fem gånger i veckan. 

– Ja, men jag visste ju vad som väntade när jag bestämde mig för att spela här, så det är ingenting jag tänker på, säger Simon. 

– Jag åker oftast tåg på träningsdagarna och så tar jag bilen när det är match. Det är ganska skönt att sätta sig ner och slappa en stund i tåget. 

Det var många som höjde på ögonbrynen när det stod klart att Simon Löf skulle spela för HHC. Efter spel i alla svenska landslag från U16 till U20, fem säsonger och ett SM-guld med Brynäs och sedan sydeuropeiska alpligan med Vipiteno och högsta ligorna i både Norge och Danmark valde 26-åringen ett tvåårskontrakt med Hudiksvalls Hockeyklubb i HockeyEttan. 

Det blev en paketlösning där också utbildning ingick och HHC fick en rejäl uppdatering på den defensiva sidan. 

Simon Löf har ju en del att jämföra med så vi undrar hur han ser på HockeyEttan efter grundserien och 12 matcher i AllEttan. 

– Jag tror att HockeyEttan ofta är lite underskattad. Det finns många bra lag och många skickliga spelare här, tycker Simon. 

– Jag visste ungefär vad som väntade för jag har ju kollat på matcher i Valbo ibland. De flesta av topplagen har också några erfarna spelare som varit med i högre sammanhang, menar han. 

Att steget uppåt är långt vet alla, men att det skulle vara omöjligt håller inte Simon Löf med om. 

– Det känns som om HHC är på rätt väg med en stark organisation och tre tränare som kompletterar varandra och talar samma språk till oss som spelar. Naturligtvis finns det saker som vi måste förbättra, men man får ta det steg för steg, säger han. 

Under säsongen har Simon Löf också fått möjlighet att praktisera under fem veckor hos PwC i Hudik. 

– Det var intressant och jag fick en inblick i vad det handlar om. Jag tycker det är viktigt att göra något vettigt av tiden mellan matcher och träningar. Annars blir det lätt att man springer på stan och fikar eller fastnar framför tv:n eller datorn, tycker Simon, som trots att han rimligtvis borde ha ett antal säsonger framför sig som ”hockeyproffs” ändå har börjat fundera på framtiden. 

– Det har ju varit lite flängande under några år, men nu känns det verkligen som att jag har kommit hem. Och det skapar också trygghet i tillvaron, menar han. 

För HHC:s del har det nu blivit en lucka i tabellen uppåt mot de tre främsta. Men ingenting är klart och dessutom är det viktigt att också behålla fjärdeplatsen, som ger en fördel när det gäller att välja motståndare i play off-öppningen. 

– Men nu ska vi först slutföra det här och fokusera på de sista matcherna i AllEttan. Och sedan kan vi börja prata om play off, det är ingenting vi ska lägga energi på nu, menar Simon Löf. 

Det är för närvarande bara tre spelare som pendlar till ”jobbet” i HHC. Förutom Simon Löf är det #35 Magnus Åkerlund och #9 Filip Lander som brukar samåka från Sundsvall. 

HHC reser på fredag ner till Jönköping med tidig avfärd från Glysis. Efter matchen mot Dalen blir det övernattning i Jönköping. HHC tränar där på lördag och sedan väntar kvällsfärjan mot Gotland för övernattning. Efter söndagsmatchen mot Visby blir det ny övernattning i väntan på morgonfärjan till fastlandet.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info