Hoppa till sidans innehåll

Matchens sänds LIVE på webben

2016-01-14 21:37
Ett tufft veckoslut, kanske helt avgörande för möjligheten att gå till play off, väntar nu för HHC med matcher mot Visby (fredag) och Troja/Ljungby (söndag).
  • Uppdaterad: 2016-01-14 21:51

Matchen visas LIVE, klicka HÄR.

– Det blir jobbigt, men det är ju det här vi brinner för så det är bara att se det som en utmaning, säger ”Freddan” Johansson inför fredagens resa till Visby.

– Och sedan kommer Troja/Ljungby till Glysis på söndag, ett lag som aldrig spelat här och som har ambitioner att ta sig tillbaka till allsvenskan, konstaterar HHC-tränaren.Det är bara att ta en titt i tabellen för att förstå vikten av att HHC tar poäng nu. Eller som ”Freddan” uttrycker det:

– Det är segrar vi vill ha och det är vad vi hoppas på. Det är bara att älska läget och inse att det är den egna prestationen som styr.

HHC har Visby precis bakom sig med lika många poäng och Troja/Ljungby hela sex poäng före sig ovanför play off-strecket. Det får inte bli mer – eller allra helst ingen skillnad alls – efter det här veckoslutet om drömmen om play off-spel ska leva vidare för Hudik Hockey.Efter segern mot Vimmerby har HHC definitivt hittat en hel del ny energi.

– Det var en skön glädje som kom tillbaka i laget och det ger oss naturligtvis råg i ryggen inför helgens matcher, menar ”Freddan” Johansson, som verkligen inte haft optimala möjligheter att förbereda laget den här veckan och som räknar med att det ska bli mer kamp än skönspel i Visby.

En sjukdomsepidemi har gått runt i laget och många har saknats på träningarna, men nu är de flesta åter i träning. Det här innebär att HHC troligen har fullt lag på forwardssidan mot Visby. Däremot har det blivit ett nytt bakslag på backsidan där #21 Dallas Jackson har slagit upp en magmuskelskada och troligen är borta för resten av säsongen. Inte heller #4 Niklas Lindmark kan följa med när laget åker från Glysis redan klockan 6 på fredagsmorgonen för att med buss och båt komma till Visby kl. 15 på eftermiddagen. Sedan är det match kl. 19. 

HHC:arna får stanna i Visby till på lördag morgon och då ta morgonfärjan till fastlandet. Man räknar med att spelarbussen ska vara hemma vid Glysis omkring kl.16 på lördag och sedan gäller det att få vila och sömn inför söndagsmatchen (kl.16.00) mot Troja/Ljungby.

– Sömnen är jätteviktig när det är långa resor och tätt mellan matcherna. Det går inte att koppla av riktigt i en buss där också sjukdomar och förkylningar lätt kan sprida sig, men det här råkar ju alla lag ut för, menar Fredrik Johansson.

Och oavsett hur det går i Visby blir söndagsmatchen i Glysishallen högintressant, inte minst för att försöka slå hål på myten (?) om att lagen i söder-ettan är så mycket bättre. 

Troja/Ljungby har i alla fall i sina senaste matcher genom segrarna mot Södertälje och Huddinge starkt bidragit till att hålla den myten vid liv.

Tabell

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info