Hoppa till sidans innehåll

Tufft veckoslut kan säkra AllEttan

2015-11-27 08:24
Med två matcher på tre dagar – och dessutom med två jobbiga resor – står Hudik Hockey nu inför seriespelets tuffaste veckoslut.
  • Uppdaterad: 2015-11-27 08:26

– Det gäller bara att gilla läget. Det är ju sådana här heta matcher man vill spela. Dessutom har vi nu chansen att säkra en plats i AllEttan, så det är ju en härlig utmaning, säger Fredrik Johansson inför resan ner till Gotland, som börjar tidigt på fredagsmorgonen och som med buss och båt leder till bortamatchen mot Visby/Roma.

Sedan handlar det redan på söndag om hemmamatch mot ett pånyttfött Hammarby, som faktiskt också blandat sig i kampen om en plats ovanför AllEttan-strecket. HHC-truppen stannar över natten i Visby och tar sedan på lördag morgonfärjan över till fastlandet. Spelarbussen är sedan inte hemma vid Glysishallen förrän sent på lördag eftermiddag.

– Vi kommer att köra ett lätt ispass på söndag förmiddag för att åka bort den stelhet man brukar få efter långresor och sedan gäller det att vara redo för ny match på eftermiddagen, säger Fredrik Johansson.   

HHC har via fyra raka segrar skaffat sig ett bra läge inför seriens fyra sista matcher och har nu sex poängs försprång på närmast jagande Haninge. I de senaste spelomgångarna har resultaten verkligen gått HHC:s väg – inte minst i onsdags då Haninge förlorade mot Väsby och där förre HHC-ikonen Nicklas ”Boba” Pettersson först sköt 1-0 och sedan passade fram till 3-0 i en match som Väsby sedan vann med 6-3.

– Hur det ser ut i tabellen och vilken hjälp vi har fått, eller kan få, är ingenting vi ska fundera på. Det handlar bara om att fokusera på det egna spelet och den egna prestationen och sedan får tabellen visa hur vi lyckades.

– Det är alltid tufft att möta Visby där nere, men vi känner oss väl förberedda och har spelat till oss ett bra självförtroende. Dessutom får vi nu tillbaka #49 Magnus Nilsson samtidigt som #9 Matt Lowry är spelklar, konstaterar Fredrik Johansson.

Fredrik och Micke Mann har därmed flera olika alternativ att välja på när det gäller laget. Det är förstås en värdefull tillgång även när det gäller matchningen.

Det handlar alltså Visby på fredag och sedan Hammarby på söndag i Glysishallen. Ni kommer väl…? 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info