Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust för HHC i bottenmötet

2016-02-03 23:10
Det var inte bara på pappret utan i lika hög grad på isen uppenbart att det var södra AllEttans två bottenlag som möttes i Glysishallen på onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Att sedan Vimmerby spelade hem trepoängaren genom 4-5 (1-2, 2-1, 1-2) och därmed tog sin första seger bidrog knappast till att höja stämningen hos de 483 besvikna åskådarna, som verkligen fick se säsongens sämsta hemmaspel av HHC.

– Ja, det är verkligen inte kul när det blir så här. Vi var inte alls på tårna samtidigt som Vimmerby säkert var taggade att ta sina första poäng. Det är märkligt att vi kan göra en så dålig första period som vi gjorde i kväll, tyckte ”Freddan” Johansson, när han ändå gjorde ett tappert försök att förklara det som närmast var ett fiasko för hemmalaget.

Det märkliga – och oförklarliga – är att laget först går ut och näst intill spelar jämnt med Södertälje, Troja/Ljungby och Västervik och sedan totalt tappar spelet och inte klarar av Vimmerby på hemmaplan.

– Men det gäller att vara ödmjuka och förstå att det inte finns några lätta matcher i den här serien, menade ”Freddan” Johansson.

Vimmerbys 0-1 efter bara 1.20 i första perioden av Alexander Andersson kändes som en käftsmäll. Visserligen kvitterade #22 Martin Hellgren redan efter 3.26 med ett direktskott efter en fin passning från #16 Marcus Waldehagen, men resten av perioden förstördes av att spelarna själva försökte skipa rättvisa där domaren inte blåste, vilket istället ledde till dubbelutvisningar. Vimmerbys 1-2 av Mattias Wigley kom när HHC-arna gick bort sig helt i egen zon. Skottstatistiken 7-17 var närmast pinsam för hemmalaget.

I en andra period som märkligt nog blev helt fri från utvisningar kvitterade HHC två gånger. Först gjorde #41 Linus Wernerson-Libäck 2-2 efter bara 43 sekunder när HHC äntligen visade både fart och precision i anfallsspelet och där #16 Marcus Waldehagen och #4 Niklas Lindmark stod för ett fint förarbete.

HHC skapade nu både chanser och stolpskott för ett ledningsmål, men en miss vid egen blå linje öppnade vägen för ett nytt ledningsmål för Vimmerby och ett skott rakt upp under ribban bakom #35 Simon Nordh.

Hemmalaget kom dock igen ytterligare en gång med 3-3 av #16 Marcus Waldehagen på en fin djupledspassning från #4 Niklas Lindmark efter 17.24 och i det här läget var det trots allt hemmalaget som skapade mest.

När sedan domaren inledde tredje perioden med två raka utvisningar på Vimmerby, den första efter bara 6 sekunders spel och den andra efter 2.26 fick HHC en bjud-biljett att avgöra matchen. Men det blev inte mycket av spelet utan mest en massa passningar bakom mål och ute i hörnen och som aldrig ledde till några hot. Under fyra minuters power play fick hemmalaget bara igenom tre farliga skott mot Vimmerby-målvakten…

Efter ett nytt tafatt spel i egen zon åkte istället HHC på ett nytt baklängesmål till 3-4 (7.44) genom Hampus Harlestam och fick på nytt jaga för en utjämning. Den kom också efter 14.57 när #15 Adam Seydlitz fiskade upp en förlupen puck nere i ena hörnet och frispelade #55 Adam Thim som direktsköt 4-4.

När sedan HHC först åkte på en utvisning (Thim) efter 17.03 och en ny utvisning (Björklund) bara 18 sekunder senare fick istället Vimmerby en riktig gratisbiljett att avgöra. I spel 5 mot 3 kunde Jacob Isaksson pricka in segermålet när det bara återstod 1.49 och sedan hjälpte det inte mycket att HHC chansade med spel utan målvakt i slutminuten.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info