Hoppa till sidans innehåll

Viktig trepoängare för Hudik Hockey

2015-10-11 19:21
– I dag var vi ute efter tre poäng och dom tog vi. Prestationen som helhet kanske inte var den bästa och spelet var inte det snyggaste, men segern var oerhört viktig. Det sa HHC-tränaren "Freddan" Johansson sedan hans mannar vunnit över Visby/Roma med 4–2 (1–0, 1–0, 2–2) på söndagseftermiddagen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Visby kom till Hudiksvall som tabelltvåa och med en färsk seger över Huddinge i bagaget, och gästerna inledde också som ett topplag. Det var betydligt bättre fart och tanke över Visbys anfallsförsök jämfört med hemmalagets. Ändå var det HHC som tog ledningen då #47 Linus Persson slog in en retur efter eget skott efter 7.54.

– Visby är ett energilag som är livsfarligt vid medgång, nu fick de aldrig någon sådan i början, sa Johansson.

#18 Johan Nilsson hade ett kanonläge att öka på hemmaledningen när han snodde pucken av en försvarare i numerärt underläge, men Sammy Gustafsson i gästernas mål klarade friläget.

Nilsson tog dock revansch på sig själv mitt i andra perioden när han gjorde 2–0. Återigen erövrade han pucken av en motståndare och den här gången överlistade han även mål-Gustafsson och HHC kunde gå till en andra pausvila i tvåmålsledning.

– Vi sa då att vi skulle ha tålamod och göra jobbet fullt ut, men så blev det inte, sa Johansson.

Det började med en väldigt onödig icingpuck av #10 Jonas Lindström och HHC blev kvar i egen zon. Trots vunnen tekning spelade hemmalaget fast sig vid sargen, och en tappad puck senare var Adam Eriksson både frispelad och målskytt.

Samme man satte även 2–2 några minuter senare. #35 Simon Nordh gjorde en dubbelräddning men var chanslös när Eriksson fick Visbys tredje chans.

I det läget var det inte mycket som talade för HHC, men så fick #29 Anders Danielsson tag på pucken, åkte in i Visbys zon och drog in 3–2 bakom en lite passiv Sammy Gustafsson.

– Vi visar ändå upp en oerhört moral när vi kan studsa tillbaka efter deras två mål. Mod och offervilja låg bakom den här segern, sa Johansson.

För seger blev det, och matchens sista mål gjordes av #10 Jonas Lindström som satte 4–2 i power play.

Apropå offervilja, backen #23 Anton Lindgren var tillbaka i laget, och han visade upp massor av offervilja när han blockerade skott efter skott. Tillsammans med Simon Nordh och Johan Nilsson var Lindgren HHC:s bästa spelare i den här matchen.

Segern innebar en placering upp i tabellen för HHC som nu ligger sjua, men man är bara en poäng bakom Åker/Strängnäs på fjärde plats. Just Åker/Strängnäs är HHC nästa motståndare på hemmaplan, det mötet sker nästa söndag. Innan dess har dock HHC bortamatch mot Wings på onsdag.

Autografskrivning Visby hemma

Efter matchen skrev bland annat #37 Marcus Åkerlund autografer.

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info