Hoppa till sidans innehåll

Åkerlund bakom segern mot Valbo - Västilä första målet

2017-08-17 23:05
Man kan vinna matcher på många olika sätt. Ett är att ha en målvakt som räddar 31 av 32 skott som HHC:s #35 Magnus Åkerlund gjorde i matchen mot Valbo.
  • Uppdaterad: 2017-08-17 23:18

HHC:s nye målvakt var den som stack ut i i säsongens första träningsmatch där Hudik Hockey visserligen vann med 3-1 (2-1, 0-0, 1-0) i Söderhamns ishall inför en riktigt stor skara Hudik-supportrar, men där spelet i övrigt inte var så mycket att skriva hem om. 

Det var helt enkelt en typisk ”tidig-match” där ett hårt nedtränat HHC kom till matchen med mycket vilja, men med trötta kroppar och utan någon direkt samträning i matchsituationer. Något om gick ut över passningsspelet som inte räckte till för att ta pucken hela vägen upp till motståndarmålet och som också understryks av skottstatistiken 19-32. 

Valbo hade kommit betydligt längre i sin försäsongsträning och gästrikelaget gjorde nu sin tredje träningsmatch. Det var också riktigt tydligt att Valbo vann det fysiska spelet, men HHC hade planens bäste spelare mellan stolparna och det räckte till en seger som i slutändan ändå blev rätt säker. 

– Det märktes tydligt att Valbo hade två matcher bakom sig. För oss var det viktigt att få en match och gå vidare därifrån. Det blev också en typisk första träningsmatch där vi tog en del dumma beslut och där många kanske var lite spända och sugna på att få visa upp sig. Vi får ta ett steg i taget och vi måste lära oss att möta lag som inte bjuder på så mycket, tyckte ”Lillis” Lövblom, som direkt efter matchen påminde sina spelare om att det var fys-träning dagen efter… 

– Det här var väl lite av ”mellanmjölk” men det gäller att titta på det som var bra och ta det med sig. Det var i alla fall en bra genomkörare för oss och nu väntar två matcher mot Östersund till veckan, konstaterade HHC-coachen som oavsett spelform gick runt på fyra femmor för att alla skulle få mycket matchtid. 

Det började annars riktigt bra för HHC som tog ledningen redan efter 43 sekunder när #49 Markus Västilä tog vara på en retur efter skott från #15 Adam Seydlitz när de varit inne på isen bara några sekunder. 

Kvitteringen kom efter 18.24 i Valbos första power play när David Nordström lirkade in pucken bakom Magnus Åkerlund. HHC:s svar kom snabbt med 2-1 (19.26) av #37 Marcus Åkerlund sedan HHC vunnit tillbaka pucken redan i anfallszonen. 

Andra perioden blev mest bara söndertrasad av att HHC fick spela tre raka box play där Magnus Åkerlund verkligen sattes på prov. Det blev inte så mycket spel framåt vilket väl skottstatistiken 3-11 också tydligt visar i en period där HHC var långt ifrån godkänd nivå. 

I tredje perioden kom HHC tillbaka med bättre passningsspel och en del riktigt lovande sekvenser och en tydligare framtoning över huvudtaget. När så Valbo i slutminuten chansade på spel utan målvakt i jakten på en kvittering kunde #15 Adam Seydlitz pricka in 3-1 i tom kasse. 

Efter Sollefteås avhopp kommer nu HHC istället att spela tre matcher mot Östersund med bortamatch den 23/8, hemmamatch (i Söderhamn) den 27/8 och ny bortamatch den 9/9.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info