Hoppa till sidans innehåll

Åkerlunds 300:e match i HHC

2017-11-21 18:40
Han kom till Hudik Hockey som 17-åring inför säsongen 2006-2007. Mot Arlanda Wings på onsdag gör han sin 300:e a-lagsmatch för HHC i HockeyEttan.
  • Uppdaterad: 2017-11-21 18:42

Slitvargen #37 Marcus Åkerlund, med rötterna i Lindefallets SK, är centern som sällan får rubrikerna, men som alltid gör sitt jobb och ofta har varit tränarnas favoritspelare. 

Om man slår upp ordet ”slitvarg” så ser man att det också kan betyda ”arbetsmyra” eller ”arbetshäst”. Ingenting kan väl passa bättre på Marcus Åkerlund, som år efter år accepterat sin ibland lite undanskymda roll i laget, som aldrig toppat några skytteligor, men som i varje match går ut och spelar för lagets bästa. 

Egentligen har han gjort mer än 300 matcher i HockeyEttan eftersom han under en säsong, 2011-2012, spelade för S/L i Söderhamn. Men den utflykten blev bara ettårig. 

– Jaså, det hade jag ingen aning om. Jag är dålig på att hålla reda på så’nt, säger Marcus när vi påminner honom om att det är ”jubileumsmatch” på onsdag. 

Marcus gör som sagt inte många mål. Han skulle däremot ligga högt upp på listan om det fanns någon statistik som räknade hur många skott man täcker i box play. Spelet i numerärt underläge har blivit lite av Marcus Åkerlunds signum. 

– Från början var det mer en tillfällighet än en självvald roll, men man var ju bara glad att man fick spela, så man hade inga synpunkter på vilken uppgift man fick. Sedan har det bara rullat på, så tränarna tycker väl att jag fyller någon roll för laget, konstaterar Marcus.

Något som HHC:s assisterande tränare, och tidigare lagkamrat Magnus Nilsson också understryker. 

– Jag tycker Marcus gör det bra som både studerar och jobbar och ändå kan ge ishockeyn den här tiden. Man vet vad man får när man har Marcus i laget. Han är imponerande laglojal och positiv oavsett var han hamnar i laguppställningen, menar han. 

Något som tränarkollegan Johannes Westring också understryker: 

– Det bästa med Marcus Åkerlund är att han vet vad han är bra på och i en positiv mening också vet var han har sin begränsning och därför också kan dra nytta av det. Han tar den roll han får och gör sitt bästa av den, säger han. 

För HHC handlar det nu om två raka hemmamatcher med Arlanda Wings på onsdag och sedan hängmatchen mot Hanviken på söndag. 

Wings är, efter en tung inledning av säsongen, för närvarande ett av seriens formstarkaste lag med tre segrar på de fyra senaste matcherna och det är absolut läge att hissa varningsflagg, speciellt efter starka 3-0 mot Väsby senast. 

För HHC gäller det att lägga den senaste insatsen åt sidan och återgå till grunderna. Nu vill vi se något helt annat.

Viktor Hertzberg är fortfarande utlånad till Almtuna i allsvenskan och kommer inte att spela mot Wings. Många har ställts sig frågande till hur HHC kan låna ut sin bäste poängspelare, men det här är den verklighet som klubbarna – och spelarna – lever i. Och HHC:s policy är helt tydlig på den punkten. Spelare som får erbjudande ”uppifrån” ska inte stoppas. 

På ett liknande avtal spelar nu också 20-årige John Dahlström sin andra match med HHC. John har mängder av meriter på juniornivå i Frölunda och har spelat igenom alla åldersklasser i Tre Kronors dress med bland annat 29 matcher i Sweden J20. 

Förra säsongen spelade han i Medicine Hat Tigers i kanadensiska juniorligan och gjorde då 59 poäng på 63 matcher, Däremot har han den här säsongen inte fått ut det förväntade i Almtuna och behöver speltid för att hitta sig själv igen. Det blir med andra ord ett kastbyte här – Hertzberg från HHC till Almtuna och Dahlström från Almtuna till HHC. 

Så går det till i ishockeyns Sverige…

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info