Hoppa till sidans innehåll

Asplöven skickade en tydlig signal

2017-01-09 11:10
Med tre raka segrar – och så här långt norra AllEttans enda obesegrade lag – tar Hudik Hockey nya tag redan ikväll när Asplöven kommer på besök i Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2017-01-09 11:14

För billigare biljetter gå in HÄR inför kvällens hemmamöte med Asplöven.

Båda lagen vann sina söndagsmatcher och för Asplövens del handlade det om en riktigt stark insats. Med sina 4-1 mot Sundsvall skickar Haparanda-laget en tydlig signal om vilken kapacitet som finns där.

– Ja, vi gjorde säsongens bästa match. Över 60 minuter var vi bättre än Sundsvall, säger tränaren Urban Lahti när vi träffar honom i Glysishallens spelarkorridor på måndagsmorgonen.

Både HHC och Asplöven hade bokat tidiga träningstider, så kallade matchdagsvärmningar, där det mest handlar om att få igång kroppen, något som är speciellt viktigt när det som nu handlar om matcher två dagar i rad. Stela kroppar ska mjukas upp och mentalt ska man börja förbereda sig på det som väntar några timmar senare.

– Vi har haft stora skadeproblem under grundserien, men nu är alla utom tre tillbaka i spel och det betyder mycket. Vi har haft upp till tio spelare på skadelistan vid några tillfällen, säger Urban Lahti, som också understryker att norra AllEttan håller hög klass.

– Här blir det många jämna matcher och de lag som går vidare kommer att vara väl förberedda för det som väntar i play off och i allsvenska kvalet, menar han.

HHC kommer till kvällens match som serieledare och är nu norra AllEttans enda obesegrade lag. Det kan man inte bortse ifrån, men ändå komma ihåg att vi bara är inne i inledningsskedet av serien.

– Men alla ”plus-grejer” ska man lägga in på kontot och segern mot Kalix satt riktigt skönt, det kan jag inte förneka. Jag är speciellt nöjd med hur vi vände på steken när Kalix hade kvitterat och vi var lite under press. Men det är viktigt att man lär sig vinna även sådana här kamper där man måste arbeta sig tillbaka i matchen, konstaterade ”Lillis” Lövblom, som ägnade sig åt att dammsuga HHC:s omklädningsrum och materialutrymmen i väntan på att spelarna skulle dyka upp till morgonpasset.

Asplöven är ett av norra HockeyEttans mest meriterade lag och har säkert siktet inställt på att ta sig tillbaka till allsvenskan. Och som sagt; segern i Sundsvall skickar signaler.

– Asplöven är det tredje norrlaget vi möter. Vi är beredda på att det blir en kamp över 60 minuter, understryker ”Lillis” Lövblom.

Genom sitt gränsnära läge är det naturligt att Asplöven bygger sin spelartrupp på många finländska spelare. I truppen ingår nu nio (!) spelare med finländsk bakgrund. Lägg därtill tre i HHC så kan man väl anta att det blir en hel del finländska kommentarer där ute på isen i Glysishallen i kväll.

”Bara” 682 åskådare kom till söndagsmatchen. Men nu fyller vi väl hallen…?

 

 

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info