Hoppa till sidans innehåll

”Återvändaren” trivs med HHC och Hudik

2016-10-21 07:10
När Alf Nordh och Lars Lövblom började bygga det nya HHC inför den här säsongen var de överens om en sak: Laget behövde öka den offensiva kraften från backplats.
  • Uppdaterad: 2016-10-21 07:17

Inför fredagskvällens hemmamatch mot Hammarby har nu de sex backar, som spelat sedan Fredric Larsson och Elias Frisk hamnade på skadelistan, på nio matcher levererat 37 poäng med 13 mål och 22 assistpoäng!

Det är ett snitt på 4,1 poäng per match, vilket just nu är dubbelt så mycket som i fjol då backarna på hela säsongen gjorde 21 mål och hade ett snitt på 2 poäng per match.

När HHC nu sökte backar med offensiva kvaliteter var det naturligt att slå en signal till Lars Lundin (bilden) där nere i Aalborg i Danmark. Lars – med två tidigare sejourer bakom sig i Hudik – tvekade aldrig utan skrev för tredje (!) gången på för HHC.

– Jag kände att jag hade två alternativ, antingen att stanna kvar i Aalborg och spela i danska förstaligan eller att hoppa på det nya hockeytåget i Hudik. Med de värdegrunder som finns här och med det som bland andra Fredrik Jönsson, ”Lillis” Lövblom, Affe Nordh och Tobbe Klaar står för så var det inte svårt att välja. Deras sätt att ta föreningen framåt ligger på rätt spår, menar Lars Lundin.

Lars Lundin hade spelat sin ungdomstid i Leksand och hade också meriter från spel i Sweden U16 och Sweden U19 när han efter en säsong i Nybro första gången kom till HHC inför AllEttan säsongen 2011-2012.

Säsongen därefter spelade han för Storhamar i norska ligan innan han åter kom till HHC inför 2013-2014 där det blev 22 poäng på 24 matcher. Säsongen 2014-2015 gjorde han 20 poäng (12+8) på 30 matcher.

Under fjolårssäsongen i Aalborg fortsatte Lasse Lundin att visa sin offensiva inriktning genom att göra 39 poäng (11+24) på 41 matcher.

– Det blir många matcher där nere och det var ju ett av skälen till att jag ville prova på den hockeyn, säger han.

För närvarande är det Markus Västilä med 11 poäng (4+7) som producerat mest framåt av HHC:s backar, där alla utom de två skadade också har gjort mål. Lars Lundin har 8 poäng (3+8) så här långt.

Själv jobbar han vid sidan av hockeyn som elevassistent vid Iggesunds skola.

– Jag skulle gärna vilja vara hockeyproffs fullt ut, men ibland måste man forma sig efter verkligheten, säger han. Jag tycker ändå att det går bra att kombinera hockeyn med jobbet och jag har alltid trivts bra här i Hudik, både med föreningen och med staden.

Lasse Lundin gillar också den spelidé som laget nu har och som innebär att backarna kommer mer med i det offensiva spelet och oftare får puckkontakt.

– När forwards lägger mer spel på oss i den offensiva zonen så skapar vi samtidigt större ytor för dom, konstaterar Lars Lundin som aldrig kände någon press efter de två inledande förlusterna.

– Vi trodde på spelidén och att spelet skulle utvecklas åt rätt håll, så det var ingen fara säger Lars.

Och nu går alltså HHC till hemmamatch på fredagskvällen efter sju raka segrar. ”För varje seger kommer man närmare en förlust” säger det gamla ordspråket. Vilket naturligtvis är en sanning man inte kan ändra på. Risk för en omedveten underskattning?

Då vill vi påminna om att Hammarby har tagit 17 poäng och nu ligger ovanför AllEttan-strecket.

– Vi måste gå ut och göra även skitjobbet varje kväll mot varje lag, understryker HHC:s återvändare Lars Lundin.

Så låt oss se det…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info