Hoppa till sidans innehåll

Bästa matchen säkrade AllEttan

2016-12-07 23:20
De som valde att stanna hemma i tv-soffan för Champions League i fotboll istället för att se Hudik Hockey säkra en plats i AllEttan gjorde definitivt ett felval.
  • Uppdaterad: 2016-12-07 23:25

HHC passade nämligen på att göra säsongens bästa match när de med fart, energi, snabbt djupledsspel och ett starkt och uppoffrande försvarsspel formligen körde över Haninge med siffrorna 6-0 (0-0, 3-0, 3-0) och samtidigt gjorde slut på alla spekulationer om AllEttan-spel efter jul.

Redan i den mållösa första perioden tog HHC ett kraftigt grepp om spelet och skapade en hel rad vassa chanser. Det vara ”bara” målen som saknades och det märktes tydligt att frustrationen ökade för varje byte när utdelningen inte kom. Alla visste hur viktigt det är att göra första målet när spelövertaget är så stort – och hur lätt det är att det istället ramlar in ett baklängesmål…

– Ja, visst fanns det en oro att något sådant skulle kunna hända. Det kan bli en styrning eller något konstigt och då blir det jobbigt. Å andra sidan spelade vi så bra att det ändå kändes tryggt, menade en nöjd ”Lillis” Lövblom efter storsegern.

HHC-tränaren fick vänta till 7.06 in i andra perioden innan nollan spräcktes och då var det #10 Jonas Lindström som satte upp pucken under ribban efter fint förspel av #22 Jonas Sammalmaa och #29 Anders Danielsson.

HHC fick sedan kriga 3 mot 5 i en hel minut när både Danielsson och #15 Adam Seydlitz åkte ut – något som istället utmynnade i säsongens märkligaste mål fram till 2-0 efter 9.24. Ett Haninge-skott som strök utanför stolpen fortsatte genom rundeln och följde sargen ända fram till utvisningsbåset där Danielsson kom ut i samma sekund – och fick friläge!

När sedan Jonas Lindström satte 3-0 efter 11.31 på ett snyggt solonummer kändes det som om saken var klar. Haninge visade den här kvällen varken kunnande eller mod att komma tillbaka i matchen.

– Men vi visste att det finns kunnande i laget. Vi förlorade ju klart där nere så vi var varnade och hade respekt, men vi gjorde nog säsongens bästa match, i både anfall och försvar, tyckte ”Lillis” Lövblom som var frikostig med beröm den här kvällen.

– Många var bra och det är lätt att dela ut många överbetyg en sådan här gång, menade ”Lillis” som till exempel fick se både målvakten #60 Anton Hedman (bilden ovan) och #62 Anton Åman, som båda har haft begränsad speltid ett tag, göra riktigt bra ifrån sig. Och att kaptenen Jonas Lindström (bilden nedan) fick priset som HHC:s bäste kändes också rätt.

Tredje perioden blev en ren transportsträcka för HHC mot ett stukat Haninge, som inte hade mycket att sätta emot den här gången. Redan efter 2.03 satte notoriske målskytten #32 Oskar Bergkvist 4-0 som snabbt följdes av 5-0 av #41 Linus Wernerson (passning Jonas Lindström).
Målfesten avslutades med 6-0 när Oscar Bergkvist gjorde säsongens 13:e mål i ett mönsteranfall där #19 Joonas Koskinen och #22 Joonas Sammalmaa stod för ett riktigt klapp-klapp-samarbete innan Bergkvist frispelades.

– Det var skönt att vi kunde greja AllEttan-platsen redan i kväll, tyckte ”Lillis” som var nöjd med det han fick se.

– Vi täckte många skott i försvarsspelet och höll farten uppe framåt. När vi sedan vinner så många närkamper i egen zon så får vi också omställningslägen.

På backsidan gjorde också #29 Anders Danielsson och #55 Fredric Larsson sina kanske bästa matcher för säsongen.

Mikael Larsson från matchvärden Hälsinglands Sparbank, tillsammans med sonen Oscar Larsson, delar ut pris till Matchens Lirare #10 Jonas Lindström.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info