Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Bortamatch för nyladdat HHC

2017-11-07 16:05
Bara två lag i östra HockeyEttan – Huddinge och HHC – har så här långt sina förlustnollor ospräckta i tabellen och har ännu inte förlorat vid full tid.
  • Uppdaterad: 2017-11-07 16:08

För att se matchen LIVE på webben klicka HÄR.

För HHC:s räkning handlar det på onsdag om spel mot ett lag som man aldrig tidigare har mött. Det är Hanvikens SK, nykomlingar i serien, som egentligen skulle ha gästat Glysishallen i premiäromgången, men då fanns det av kända skäl ingen is att spela på i Hudik och matchen blev därför framflyttad till den 26 november. 

Efter två lediga dagar över helgen samlades spelarna ”nyladdade” till måndagens träning och efter ytterligare ett träningspass på tisdagen är det alltså en ny resa ner mot Stockholm som väntar på onsdag. 

Det finns fortfarande ett och annat frågetecken i spelartruppen och främst är det nu #88 Martin Naenfeldt som vi väntar på. Martin har haft känningar av sin hjärnskakning ända fram till förra veckan, men har nu varit på is igen och börjar bli aktuell för spel. Om det blir redan nu mot Hanviken återstår dock att se. 

Däremot står det klart att #8 Tommy Stenqvist blir borta från spel under en längre period och det ställer förstås till problem på backsidan eftersom också #57 Magnus Larsson är långtidsskadad. Junioren Axel Svensson har vikarierat bra, men nu finns det inte längre några marginalen på backsidan. 

Inför onsdagens spelomgång har vi gjort ett nedslag i den alltid så intressanta statistiken som till exempel visar att #14 Viktor Hertzberg (bilden ovan) med sina 17 poäng (7+10) bara har en spelare före sig i skytteligan (mål och assists) och det är Nackas 21-årige center Victor Colton med 19 poäng (6+13). 

Victor, som egentligen kommer från Trångsund, har förutom en kort sejour i Varberg haft sin hockeykarriär i Stockholmsområdet med spel i både Huddinge och Haninge innan han kom till Nacka inför den här säsongen. 

Viktor Hertzberg har alltså ”snittat” en bra bit över en poäng per match och bland de främsta på den listan hittar vi också #21 Patrik Elfsberg med 14 poäng (4+10) och #19 Joonas Koskinen med 12 (3+9). 

En annan intressant detalj i statistiken visar att det finns en hel del i övrigt att önska när det gäller spelet i numerärt överläge. HHC har bara gjort 7 mål i spel 5 mot 4 medan till exempel toppkonkurrenten Huddinge har 11 mål i den spelformen. 

HHC har så här långt gjort mål i 19 procent av sina power play-spel medan till exempel Huddinge gjort 19 pp-mål och därmed har 35 procentig utdelning. Bäst i power play är Nyköping med mål i 42 procent av sina numerära överlägen.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info