Hoppa till sidans innehåll

Bortaspel istället för hemmapremiär

2017-09-19 12:50
Med närmare 300 mil i resor innan seriestarten – bara för att träna – har Hudik Hockey knappast haft någon idealisk uppladdning inför seriestarten på onsdag.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 12:55

Och då kanske det är lika bra att fortsätta på bortaplan också i seriepremiären med tanke på att flera av spelarna aldrig har varken spelat eller tränat i sin egen hockeyborg. 

– Man vill ju helst vara hemma och bygga upp tryggheten i sitt eget omklädningsrum. Att det har påverkat oss är väl självklart, frågan är bara hur mycket, säger HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom inför premiärmatchen mot Valbo borta.

– Jag tycker ändå att spelarna har hanterat det här på ett proffsigt sätt. Men visst märktes det att det blev lite besviket när vi fick beskedet om att ishallen inte skulle bli klar till hemmapremiären. 

– Vi måste ändå berömma alla där nere i Söderhamn, ledare och vaktmästare, som gjort allt för att hjälpa oss. Det är vi verkligen tacksamma för, understryker HHC-tränaren. 

Nu får alltså HHC istället fortsätta träna i Söderhamn och börja med bortamatchen mot Valbo och sedan möta Väsby på hemmaplan på söndag – två lag som fått en rivstart med segrar i premiären. 

– Valbo har höjt sig avsevärt sedan förra säsongen, så det blir direkt en värdemätare för oss, menar ”Lillis”. Det blir en tuff match och vi måste respektera dom på alla sätt. 

– Man får inte sätta på sig hög hatt bara för att andra tror att vi är bra. Det måste vi visa själva genom att göra jobbet fullt ut i allt det vi gör. Och vi måste kunna hantera att vi ibland kanske är favoriter. Det finns inte plats för någon bekvämlighet, understryker han. 

När det gäller träningen så har det mesta gått rätt väg och det har jämfört med förra säsongen varit bättre när det gäller skador och sjukdomar. 

– Det är klart att vi har en hel del kvar att slipa på, men vi är väl ungefär där vi räknade med att vara, konstaterar ”Lillis”. 

HHC:s tränartrojka har sett en del bra tendenser i matcherna, men också vissa perioder där laget gått ner mycket i kvalitét. 

– Ja, det har varit lite ojämnt emellanåt och det måste vi jobba på, menar ”Lillis”, som såg en tydlig skärpning i allt på måndagsträningen när spelarna äntligen kunde börja ladda för allvaret.

Skribent: ars
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey