Hoppa till sidans innehåll

Breddat Brynäs ska orka hela säsongen

2016-08-23 07:00
Det är i allra högsta grad ett ”länets lag” som på lördag kommer till Glysishallen för att möta Leksand i säsongens andra träningsmatch inför SHL-premiären den 23/9.
  • Uppdaterad: 2016-08-23 16:45

I den norra delen av Hälsingland har det visserligen, främst under tiden i elitserien, funnits ett stort intresse för Timrå och var helst man kommer i landet finns det alltid någon som håller på Leksand, men det är ändå Brynäs som har hockeyhälsingland i ryggen.

Med sina 13 SM-guld, varav det senaste togs 2012 efter sex finalmatcher mot Skellefteå, är Brynäs för alltid en del av den svenska hockeyhistorien, inte minst därför att laget aldrig har åkt ur högsta serien.

Klubben har ständigt levererat unga spelare till Tre Kronor och NHL och under senare år är det Hudik Hockeys nye tränare Lars Lövblom som haft den största betydelsen för talangutbildningen hos Gävle-laget.

Det har blivit lite av en tradition att Brynäs lägger en av sina försäsongsmatcher till Glysishallen. Tidigare har Modo varit här några gånger och när nu Leksand står för motståndet inför sitt SHL-återtåg innebär det ett klassiskt mellansvenskt derby som bör locka storpublik till Glysishallen.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för Brynäs och det finns starka skäl till varför vi gärna spelar i Hudiksvall som ligger inom vårt upptagningsområde. Därför är det är viktigt att vi visar upp oss så här, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén, inför matchen på lördag.

Brynäs har så här långt bara spelat en träningsmatch, med 2-1 mot AIK efter straffavgörande.

– Vi har bara haft truppen samlad sedan förra måndagen och det är en medveten strategi att vi inte spelat fler matcher eftersom årets SHL-start är senarelagd, berättar Stefan Bengtzén.

Och apropå SHL-starten så kan man väl lugnt konstatera att det blir elddop direkt för den nya Brynästruppen med hemmapremiär den 23/9 mot Frölunda – och med returmatch i Göteborg dagen efter!

Förra säsongen inledde Brynäs mycket starkt, men sedan började det gå allt tyngre och till slut blev det en 10:e plats i grundserien.

– Nu har vi breddat truppen ordentligt för att kunna klara av eventuella skador. Det är ändå säsongens slut som räknas, understryker Stefan Bengtzén, som har nio nya spelare i truppen och bland dem de ”nygamla” Jonathan Granström och Ryan Gunderson, som nu kommer tillbaka till Brynäs.

Granström har tidigare sex säsonger med Brynäs, men har de två senaste spelat i Luleå, och har spelat över 500 matcher i SHL. Ryan Gunderson spelade tre säsonger i Brynäs innan han drog iväg till KHL för spel med Jokerit och Dinamo Minsk.

Brynäs spelartrupp:
Målvakter: 1 Felix Sandström, 35 David Rautio.

Backar: 4 Marcus Ersson, 5 Lukas Kilström, 13 Ryan Gunderson, 15 Simon Bertilsson, 22 Jörgen Sundqvist, 23 Lucas Carlsson, 33 Elias Fälth, 51 Marc Zanetti, 64 Jonathan Pudas.
Forwards: 7 Ponthus Westerholm, 11 Kevin Clark, 12 Gustaf Thorell, 14 Johan Alcén, 16 Daniel Paille, 17 Pathrik Westerholm, 31 Jonathan Granström,  32 Nick Johnson, 36 Linus Ölund, 40 Jesper Jensen, 44 Jacob Blomqvist, 59 Sebastian Enterfeldt, 67 Tomas Zaborsky, 79 Daniel Mannberg, 96 Oskar Lindblom.
Tränare: Thomas ”Bulan” Berglund.

Vi återkommer inför matchen med en text om Leksand.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info