Hoppa till sidans innehåll

Bröderna Wernerson missar play off 1

2017-03-01 15:59
Att resa upp till Haparanda för att spela ishockey är nog så jobbigt – om man gör det en gång. Att behöva göra det igen, bara fem dagar senare, borde vara en pina.
  • Uppdaterad: 2017-03-01 16:00

Matchen mot Asplöven borta visas live HÄR.

Men sådana känslor ser man inte mycket av i Hudik Hockeys omklädningsrum inför den första matchen i play off mot Asplöven på torsdag. 

– Det spelar ingen roll. Vi är vana vid att åka buss. Det blir bara några mil längre än vanligt, så det berör oss inte, menar till exempel lagkaptenen #10 Jonas Lindström. 

Det som däremot berör laget är den sjukdoms-epidemi som vandrat runt i HHC:s omklädningsrum de senaste veckorna. Inför tisdagsträningen var det bröderna Wernerson-Libäck som låg däckade i feber och det betyder att de inte finns med när bussen rullar norrut under onsdagen. 

Däremot var både #37 Marcus Åkerlund och #76 Emil Broed på isen vid tisdagsträningen och de finns nu med i truppen igen. 

HHC-truppen kommer att vara framme vid 22-tiden på onsdagskvällen och sedan ägnar man torsdagen åt matchvärmning och uppladdning. Direkt efter matchen går HHC-bussen söderut ner till Luleå, där det blir övernattning. Resten av hemresan sker dagtid under fredagen. 

– Vi räknar med att vara hemma omkring kl. 17 och sedan går vi på is i Glysishallen kl.18 för att åka av oss resan, berättar Lars Lövblom, som inte ville ha en ny nattresa hem till Hudik. 

Nu får spelarna sova i hotellsängar natten mot fredag och dessutom blir resan ett par timmar kortare genom övernattningen i Luleå. Det kan vara viktigt eftersom det är ny match redan på lördag och en eventuell skiljematch dagen efter. Här har Asplöven naturligtvis en fördel inför returmatchen med bara en långresa i benen medan HHC åkt fram och tillbaka. 

– Man kan vrida och vända på fördelar hit och dit. Det blir ofta bara hypotetiskt, men det tillhör tjusningen med ishockey att det ska spekuleras i förhand, konstaterar HHC-tränaren. 

HHC åker upp till Haparanda med sex backar och nio forwards och det gör att marginalerna är små om det inträffar nya sjukdomar eller skador under matchen. 

– Vi hoppas förstås att bröderna Wernerson ska vara tillbaka till lördagsmatchen, men då måste de kunna träna fullt ut på fredagen, annars blir det inget spel i returen heller, förklarar ”Lillis” Lövblom, som kommer att satsa på #60 Anton Hedberg i målet vid torsdagsmatchen. 

– Det är lika bra att han vet det redan nu, så att han kan känna sig trygg med den situationen, förklarar HHC-tränaren, som har goda förhoppningar om att det inte ska bli stopp vid play off 1. 

– Vi känner att vi har en uppåtgående form, men alla lag kommer att snäppa upp nu, så det gäller att man är beredd på det. Vi har förlorat båda gångerna mot Asplöven den här säsongen, men det är ingenting vi fäster oss vid. Första gången kändes det att vi hade lite för stor respekt och nu senast var det hugget som stucket, vi kunde lika gärna ha vunnit, tycker ”Lillis”.

Minst två matcher återstår av säsongen för HHC. Blir det kanske tre? Och ytterligare några…???

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info