Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt upp på hemmaplan för HHC

2017-01-06 10:00
Efter den fina öppningen av AllEttan, med två raka segrar mot Östersund, väntar nu två nya hemmamatcher för HHC – mot Kalix på söndag och Asplöven på måndag.
  • Uppdaterad: 2017-01-06 10:03

För billigare biljetter gå in HÄR.

Att det blir ett lite konstigt spelschema i den här serien beror på de långa avstånden, som man försöker lösa genom att lagen ofta spelar dubbla matcher på bortaplan på två dagar – och på att man också måste ta hänsyn till färjetrafiken till och från Gotland.

Kalix och Asplöven möttes ”back to back” i AllEttan-premiären och lagen vann varsin match – på bortaplan!

Asplöven vann i Kalix med 4-2 och Kalix vände på steken uppe i Haparanda och vann då med 5-3. Vilket visar att båda lagen har kapacitet även i bortarinkar, bara så att HHC vet…

– Segrarna mot Östersund har skapat en positiv känsla i hela laget. Det har varit bra fart och skön stämning på träningarna, men samtidigt vet vi att vi måste fokusera på nästa match. Det vi gjorde då har ingen betydelse nu. Jag tror inte heller att Östersund var som bäst i matcherna mot oss. Nu ser vi bara framåt, säger HHC-kaptenen Jonas Lindström.

De flesta av HHC:s spelare har varit i full träning sedan hemmamatchen mot Östersund. Det är egentligen bara Linus Wernerson-Libäck som har saknats på grund av flera dagars feber, som innebär att han knappast kan spela på söndag – möjligen på måndag. Däremot har Viktor Widing kommit tillbaka i träning och är nu redo för spel igen.

”Lillis” Lövblom och Lennart Ahlström är nöjda med det de sett på träningarna den senaste veckan.

– Ja, det är klart att det stärker oss att vi vann premiärmatcherna, men nu gäller det att visa att vi kan ta framgångarna på rätt sätt. Uppe i Östersund vann vi mängder av närkamper och tekningar. I hemmamatchen var det inte lika bra, tycker ”Lillis” Lövblom.

– Allt handlar egentligen om att dra nytta av erfarenheterna och veta när man gör rätt eller fel. Då lär man sig hela tiden. Men om man börjar skylla ifrån sig och försöker leta efter bakdörren så går det snabbt att tappa matcherna, konstaterar han.

– Men vi är i bra form nu. Vi tyckte att vi fick positiva signaler i mitten på december och att det då hände något med laget, så nu blir det riktigt kul och spännande att få fortsätta matcha i AllEttan.

”Lillis” understryker att det kan bli tufft redan på söndag:

– Kalix gjorde det bra som tog en av matcherna mot Asplöven. Vi vet att de gärna vill komma med fart i spelet. Norra AllEttan kommer säkert att bli jämn och man måste alltid prestera hundraprocentigt för att ta poäng, understryker han.

HHC:s serieöppning borde väl ge gensvar även på publikplats. Vågar vi satsa en slant på att vi nu passerar 1000-strecket på publikplats?

 

 

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info