Hoppa till sidans innehåll

”En dag på jobbet” gav tre nya poäng

2016-11-27 20:30
Det primära var att ta tre poäng och genom 4-2 (2-1, 2-0, 0-1) mot Nacka i Glysishallen blev det lite av en ”dag på jobbet” och ett stort steg mot All-Ettan för HHC.
  • Uppdaterad: 2016-11-27 20:39

Fotograf: Stefan Kokken Svedman.

Nu återstår det tre matcher av grundserien i HockeyEttan Östra – varav två på hemmaplan för HHC – och rimligen borde det räcka med en seger till för att säkra AllEttan-spel efter jul.

Det här var en match där HHC satt i förarsätet hela tiden och egentligen borde ha fått ut betydligt mer av sitt stora övertag. Nu blev det ibland kanske lite för mycket anfallsspel och puckinnehav utan att det hände så mycket när Nacka ställde upp i egen zon och bara försökte hålla HHC på utsidan.

– Vi gjorde väl inte någon riktigt bra match, men det viktigaste var att vi vann och tog tre poäng. Något annat räknas inte, menade HHC-tränaren ”Lillis” Lövblom,

– När man får så här långa spelsekvenser i anfallszonen och inte får någon utdelning är det lätt hänt att man tappar lite av koncentrationen och istället bjuder på chanser åt andra hållet när man tappar pucken, förklarade ”Lillis”.

Och det var precis vad som hände vid några tillfällen när Nacka fick till kontringar och inte var långt ifrån att komma närmare.

I första perioden sköt HHC 21 skott på mål mot bara 6 för Nacka och redan där borde hemmalaget ha skaffat sig ett ointagligt försprång. Istället släppte hemmaspelarna till några riktigt farliga kontringar där Nacka var riktigt nära att både ta ledningen i matchen och även hade chansen att kvittera till 2-2 innan perioden var över.

Det var HHC som gjorde matchens första mål efter 6.40 när #88 Martin Naenfeldt slog till på den fina passningen från #51 Lars Lundin.

Svaret kom dock snabbt från Nacka som kvitterade till 1-1 (7.50) genom Lukas Hilding när HHC förlorade en tekning i egen zon och pucken gick till Hilding som bara slängde iväg en puck mot mål från blålinjen och #33 Simon Nordh förmodligen inte såg någonting av puckbanan.

HHC återtog både initiativet och ledningen efter 10.01 när #20 Fredrik Blom stötte pucken i mål efter förspel av #18 Johan Nilsson och #49 Markus Västilä.

Om första perioden målmässigt sett hade stått och vägt så blev den andra perioden istället helt avgörande för matchen. HHC spelade här riktigt bra och det var sällan som Nacka kunde etablera något anfallsspel.

Trots det stora spelövertaget hände det inte så mycket framför mål. Det blev istället ett långskott som gav resultat när #55 Fredrik Larsson pricksköt i bortre krysset och gjorde 3-1 (ass. #25 Mathias Eriksson och #32 Oscar Bergkvist) efter 27.23.

När sedan HHC:s ”gnuggarkedja” klämde in 4-1 (29.31) med matchens snyggaste mål kändes saken klar för HHC. #18 Johan Nilsson gjorde målet och förspelet stod #20 Fredrik Blom och #37 Marcus Åkerlund för.

När Nacka i slutet av perioden fick en chans i power play kunde gästerna inte ens få ett skott på mål. Så stor var HHC:s överlägsenhet i den här delen av matchen.

– Andra perioden var vår bästa och där avgjorde vi också matchen, tyckte ”Lillis” Lövblom, som i tredje perioden fick se sitt lag spela lite för mycket ”bekvämlighets-hockey” för att det skulle bli någon riktig effektivitet.

Visserligen fortsatte det stora spelövertaget för HHC, men Nacka kunde ändå ta sig upp i banan och skapa lite mer framför Simon Nordh. När de 678 på läktarna (en bra siffra en sådan här kväll mot seriens näst sämsta lag) väntade på ytterligare HHC-mål var det istället Nacka som fick utdelning efter ett märkligt försvarsagerande av HHC när Markus Halvarsson kunde göra 4-2 (49.59).

– Vi blev nog lite skärrade där, menade ”Lillis” som tog en time out för att spelarna skulle lugna ner sig och återta initiativet.

Nu blir det en dryg veckas speluppehåll och då gäller det att samla krafterna för serieavslutningen med Haninge hemma. Hammarby borta och Valbo hemma.

Vi konstaterar också att åtminstone delar av supportergruppen ”De vilda gässen” har hittat hem igen och det sätter vi värde på. Resten av ”flocken” får gärna ansluta och fylla upp gässens nya läktare…

HudikGympan genomförde i andra periodpausen sitt årliga ljusspel.

Matchvärden, Svenska Kyrkan, utsåg ALLA spelare i HHC till Matchens Lirare - Allas Lika Värde!

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info