Hoppa till sidans innehåll

Ett bra nätverk – ska sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg

2017-06-16 09:00
Brynäs IF:s sociala verksamhet, En bra start, driver nätverket Ett bra nätverk, där flera av Gävleborgs största och starkaste idrottsföreningar ingår inklusive Hudik Hockey.
  • Uppdaterad: 2017-07-23 01:50

Tillsammans arbetar nätverket för att föreningarna ska bli starkare och mer hållbara samhällskrafter. Nu har nätverket antagit en gemensam utmaning. Tillsammans ska Ett bra nätverk långsiktigt arbeta för att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg.

- Vi har högst ungdomsarbetslöshet i Sverige, i vår region. Det är inte hållbart. Och det krävs nya samverkansformer och mer kraft för att lösa det här. Nu har vi bestämt oss för att tillsammans bli en del av lösningen. Tillsammans har föreningarna i Ett bra nätverk över 4000 företagspartners i Gävleborg som vi nu ska stimulera till att vara med på den här satsningen långsiktigt, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör Brynäs IF.

Över 3 000 ungdomar i Gävleborg (18-24 år) är idag inskrivna hos Arbetsförmedlingen som arbetslösa. Ett bra nätverk har, tillsammans med Arbetsförmedlingen, bestämt att nätverkets uppdrag blir att arbeta för att öppna upp praktikplatser till arbetslösa ungdomar. 

– En praktikplats ger ungdomar värdefull erfarenhet och en första rad på sitt CV som de tar med sig vidare i livet. Praktikplatsen förflyttar ungdomar från ett liv utanför arbetslivet till en gemenskap på en arbetsplats, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör i Brynäs IF. Den kan också leda till studier, oväntade yrkesval eller bara en större tro på sig själv och sin framtid. Att ta emot en arbetslös ungdom på en praktikplats är verkligen att göra en samhällsinsats.

En bra start har tillsammans med sina partners och Arbetsförmedlingen arbetat fram en grundstruktur och arbetsmodell. Den ska nu appliceras på övriga klubbar i Ett bra nätverk, med det långsiktiga målet att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg. Första klubbar ut är Hudik Hockey och Ljusdal Bandy. Den 5 oktober kommer HHC (Ljusdals BK 22 september) att samla företagsrepresentanter som ska få möta arbetssökande ungdomar genom en speed-date som förhoppningsvis leder till praktikplatser för ungdomarna.

- För att vår region skall bli hållbar i framtiden måste vi alla ta ett ansvar för vår gemensamma framtid, annars står vi där utan framtidstro och inga kunder, leverantörer eller kompetent personal. Och det viktigaste är att börja med ungdomsarbetslösheten som vi tillsammans med alla våra partners skall minska. Ett av Hudiksvalls mest framgångsrika företag, Monitor ERP-System, är redan anmälda till speed-daten och jag hoppas det kan bana väg för att flera av våra partners anmäler sitt intresse och bidrar till en hållbar framtid i regionen för oss alla, säger Fredrik Jönsson, marknadsansvarig, Hudik Hockey.

- Tillsammans med våra befintliga, och gärna nya, Partners och Tillsammans med Ett bra nätverk känns det jättespännande att få vara med och bidra till att göra skillnad för att sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg. Som En enskild idrottsförening är det ju en svår uppgift, men just Tillsammans och med gemensam kraft är det ju verkligen möjligt! Vi hoppas på att många gamla och nya LBK-partners vill vara med och göra det jobbet med oss med start 22 september, säger Micke Vallin.

Skribent: Hudik Hockey
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info