Hoppa till sidans innehåll

Finska power play-mål bakom skön seger

2016-10-05 22:50
Nu har Hudik Hockeys finska trio börjat leverera på allvar. Med två finska power-play-mål kunde HHC bärga en uddamålsseger och tre riktigt tunga poäng mot Väsby.
  • Uppdaterad: 2016-10-05 22:54

1-2 (0-1, 0-0, 1-1) slutade den täta och till slut också riktigt griniga matchen i Väsby ishall där HHC:s täta box play och en riktig kämpainsats låg bakom segern.

Markus Västilä och Joonas Sammalmaa gjorde målen i numerära överlägen och Joonas Koskinen slog båda gångerna de avgörande passningarna fram till målen.

– I dag var det många som slet och offrade sig och det är bra att man också kan vinna sådana matcher, menade ”Lillis” Lövblom, som knappast kunde vara glad över att laget drog på sig fem offensiva utvisningar. Här måste det naturligtvis bli en skärpning.

Däremot kunde han glädja sig över att HHC varje gång höll ihop boxen tätt och inte släppte till några gratisytor i egen zon. Det som gick förbi täckningen tog Simon Nordh hand om med stor säkerhet.

Matchen hade för övrigt två bra målvakter och det var gamle HHC-bekantingen Måns Johansson i Väsbys mål som höll sitt lag kvar i matchen under den första perioden där HHC skapade mängder av chanser.

– Ja, den första perioden var vår bästa och vi borde ha gjort flera mål då, tyckte HHC-tränaren.

Det blev annars en match med mycket riv och slit, med många nerläggningar och närkamper vid kortsargen. Det var inte ofta som lagen kunde komma med fart genom mittzonen.

Det började annars med att HHC drog på sig sin första offensiva utvisning redan efter 1.30, men Väsby kunde inte skapa mycket och när det sedan blev dags för HHC:s första power play efter 3.45 behövde HHC bara 14 sekunder för att spräcka nollan. Markus Västilä slog till från blå linjen efter fint förarbete av Joonas Sammalmaa och Joonas Koskinen.

I ett nytt power play efter 9.26 hade HHC en handfull fina avslutningar, men Måns Johansson stod emot alla skottförsök. När sedan HHC hamnade i numerärt underläge kunde inte Väsby skapa någonting. Däremot hamnade HHC-arna lite på hälarna i slutet av perioden och då var det Simon Nordhs tur att briljera.

I andra perioden blev spelet slarvigare och framförallt tätare. Det gavs inga utrymmen för något av lagen att hitta spelrytmen. Istället blev det många felpassningar och puck-tapp på fel ställen. Inget av lagen lyckades utnyttja sina numerära överlägen och perioden slutade mållös.

Tredje perioden blev helt sönderryckt av utvisningar och mest var det Väsby-spelare som hamnade i utvisningsbåset på grund av dåligt humör och ett par riktigt fula tacklingar.
I HHC:s första 5 minuters-överläge kom 0-2 av Joonas Sammalmaa sedan Anton Åman och Joonas Koskinen drivit upp farten genom mittzonen.

Väsby fick ytterligare en 5+20 men HHC kunde inte avgöra matchen utan hamnade själva i ett totalt onödigt 3-mot-5-läge som Väsby kunde utnyttja till 1-2 av Calle Åsell. Hemmalaget brände sedan den sista möjligheten att nå en förlängning när man drog på sig två nya utvisningar i slutet och HHC kunde bevaka sin ledning fram till slutsignalen.

– Vi borde förstås ha gjort flera mål på våra 5-minuters power play, men det blev nästan som att vi mest spelade för att inte släppa in mål, menade ”Lillis” som ändå gav sitt lag överbetyg för insatsen och det hårda jobbet.

– Jag är glad att vi inte fick några skador på grund av tacklingarna i tredje perioden. Nu får vi träna bra ett par dagar och ladda för hemmamatchen mot Vallentuna på söndag, konstaterade ”Lillis” Lövblom, som nu kunde räkna in lagets tredje raka seger.

Matchstatistik HÄR.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info