Hoppa till sidans innehåll

HHC avslutar med tuff ”borta-trippel”

2017-02-19 20:50
Hudik Hockey stärkte i helgen sina aktier för att nå play off – och gjorde det utan att spela! Resultaten gick helt enkel HHC:s väg inför avgörandet i norra AllEttan.
  • Uppdaterad: 2017-02-19 20:58

FRI ENTRE! Matchstart imorgon måndag klockan 19:00 mot Sundsvall Hockey i Sundsvall Energi Arena. Fri entren till matchen, läs mer HÄR. Röda Väktarna arrangerar bussresa, 50 pers, som är fullsatt. Därför rekommenderas bil om du vill se matchen på plats i Sundsvall. Alternativt kan du se matchen live HÄR.

Men nu brände det också till rejält i nedre delen av tabellen där Haninge sedan länge ansetts som avsågat från play off-spelet. Men Haninge har verkligen kommit tillbaka, det kan ju om inte annat HHC intyga. Både Östersund och Kalix åkte på två raka förluster och hotas nu också bakifrån.

Haninge vann nu både mot Östersund och Piteå med klara 5-1 och är helt plötsligt uppe på 16 poäng, samma som både Östersund och Kalix på varsin sida av ”strecket”. Det som möjligen talar emot Haninge är att de bara har en match kvar medan Östersund och Kalix har två matcher.

Å andra sidan har Östersund två riktigt tuffa hemmamatcher (Huddinge och Visby) medan Kalix har HHC och Sundsvall, båda på hemmaplan.

Samtidigt ska vi ha i minnet att både Östersund och Kalix rent teoretiskt kan nå 22 poäng vilket då skulle bli ett hot mot HHC, som med tre matcher kvar nu står på 21 poäng.

Det som möjligen skulle kunna tala emot HHC är att samtliga tre avslutningsmatcherna spelas på bortaplan, till att börja med mot Sundsvall på måndagskvällen och sedan mot Kalix på torsdag och Asplöven på lördag.

– Det är klart att vi kan få hjälp att hålla undan, men det är ingenting vi kan lita på eller bry oss om. Vi ska inte lägga någon energi på det vi inte kan påverka utan bara hålla fokus på det vi själva kan göra, säger ”Lillis” Lövblom, som tyvärr inte kan ställa fyra kedjor på skridskorna nu.

– Vi har fortfarande problem med skador och sjukdomar och det betyder att vi nu kommer att göra små justeringar i laget och spela lite annorlunda. Vi måste ”tajta” till oss lite för vi har bjudit på alltför mycket ett tag och det måste vi ändra på, menar HHC-tränaren.

– Vi får helt enkelt anpassa oss till vilket lag vi har nu, men det händer ju ända uppe i Elitserien att lag kommer till spel med bara tre femmor, så vi får se till att klara det också, säger han.

Det är – förutom #51 Lars Lundin som avslutat säsongen – främst på forwardssidan som HHC har problem just nu. Det är #37 Marcus Åkerlund, #64 Pontus Wernerson-Libäck, #9 Victor Widing och #76 Emil Broed som är borta från spel mot Sundsvall vilket betyder extra hög belastning på forwardssidan.

– Men vi har ju vunnit fyra av de sex senaste matcherna, det kanske är lätt att glömma det bara för att vi förlorade mot Haninge. Det blir ofta bara fokusering på det senaste. Vi behöver kanske en seger till och om man ska gå till play off så är det viktigt att man tar med sig en positiv känsla dit, konstaterar ”Lillis” Lövblom.

Klicka HÄR för tabellen.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info