Hoppa till sidans innehåll

”Frilördag" för HHC när en resa blev två

2017-02-04 10:00
Enligt det ursprungliga spelprogrammet skulle Hudik Hockey ha spelat både lördag och söndag även den här helgen – med bortamatcher mot Haninge och Väsby.
  • Uppdaterad: 2017-02-04 10:16

Matchen ser du live HÄR med matchstart kl. 16 söndag den 5 februari.

Nu blir det inte så eftersom Haninge fick en kollision med ett tidigare bokat konståknings-evenemang hemma i Torvalla ishall och därför har den matchen flyttats till den onsdagen den 15 februari då både Haninge och HHC skulle ha varit spellediga. 

– Vi visste tidigt att Haninge skulle få problem med den här matchen på lördag och de var tidigt ute och meddelade oss läget. Det var då tänkt att vi skulle spela senare än normalt, men när det visade sig att vi kanske inte skulle kunna ha nedsläpp förrän framåt 20.30 så beslöt vi gemensamt att flytta matchen, säger ”Lillis” Lövblom, som nu får ta laget på två resor till Stockholm istället för att övernatta och spela två matcher över helgen. 

– Med tanke på förutsättningarna så passar det oss ändå bra just nu och kostnadsmässigt går det på ett ut, menar HHC-tränaren. 

Det hade knappast varit sportsligt att spela så sent på lördagen och sedan ha en ny match redan på söndagseftermiddagen mot Väsby, vilket nu blir HHC:s enda – och förmodligen mycket viktiga – uppgift den här helgen. 

Väsby är ett av de lag som just nu tillsammans med HHC befinner sig en bit framför de två bottenlagen i norra AllEttan, men som ändå måste se hotet bakifrån med stor respekt. 

I grundserien vann HHC båda matcherna (2-1 och 4-1) mot Väsby, men i Glysishallen senast var det Väsby som helt rättvist tog trepoängaren. 

– Väsby är väl det lag som har överraskat mest så här långt och vi vet att det här blir en svår uppgift. Men samtidigt tog vi ett stort steg framåt senast mot Piteå och på fredagsträningen såg jag glöden i ögonen hos spelarna igen, berättar ”Lillis”. 

– Vi räknar med att Adam Seydlitz ska vara tillbaka på söndag medan det däremot knappast blir något spel för Joonas Sammalmaa, säger han. 

HHC har spelat ihop 16 poäng så här långt i AllEttan. Det märkliga är att 14 av de 16 har tagits mot lag från norra grundserien! De två övriga togs i straffavgörandet mot Haninge. 

Något som väl ändå måste ses som en tillfällighet och ett resultat av spelprogrammet. 

Eller…?

 

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info