Hoppa till sidans innehåll

Hårt jobb bakom HHC:s drömläge

2018-01-07 21:20
Det som började likt en mardröm med poängtapp i premiären mot Valbo har efter fyra raka segrar istället vänts till ett drömläge med toppkänning för HHC.
  • Uppdaterad: 2018-01-07 21:31

Fotograf: Marie Nordström

4-1 (1-0, 2-0, 1-1) i hemmamatchen mot Nybro var siffror som byggdes på inställning och hårt jobb och som ännu en gång underströk att det nu i AllEttan handlar om en nivå långt över den vardagliga serielunken i östra HockeyEttan. 

Nu handlar det om högre fart, bättre teknik och skickligare individualister och det finns inte utrymme för slarv eller misstag. Då straffas man brutalt. 

– Jag är jättenöjd med det vi presterade i kväll och sättet vi spelade av matchen på. Och så har vi ju en målvakt som varje gång ger oss möjligheten att vinna, menade ”Lillis” Lövblom. 

HHC fick också en lyckosam inledning på matchen med ett viktigt ledningsmål och kunde dessutom med uppoffrande spel klara sig undan baklängesmål i två raka box play. Någonstans där sattes ribban för den fortsatta arbetsinsatsen. 

Hemmaspelarna kom ut som heta strykjärn och när #64 Alexander Pettersson valde att gå direkt på mål istället för att ta ”omvägen” bakom mål var 1-0 ett faktum (bilden ovan). Alexanders snärtiga slagskott efter 2.47 gick direkt in i första krysset. 

Visserligen såg det hotfullt ut några gånger i box play när Nybro fick två möjligheter att spela fem mot fyra, men Nybro lyckades inte utjämna. Bland många andra räddningar bjöd #35 Magnus Åkerlund på årets svettigaste parad på ett närskott och hemmalaget kunde gå till periodvila i ledning. 

När sedan HHC i andra perioden fick ett tidigt power play där #15 Adam Seydlitz smällde in 2-0 efter 1.41 hade HHC skaffat sig ett viktigt övertag, inte minst mentalt. Nybro hittade inte tillbaka till farten från första perioden och HHC fick allt större manöverutrymme. 

HHC:s 3-0 (8.48) kom sedan ur ingenting. HHC vann tillbaka en till synes förlorad puck djupt ner i anfallszonen och #32 Oscar såg ingen annan utväg än att lägga pucken på mål från en position bakom den förlängda mållinjen. Hur den pucken slank in vid första stolpen var en gåta – inte minst för målvakten Alexander Johansson… 

Inför tredje perioden hade HHC därmed en skön grund att stå på. Ett tidigt power play gav ingenting framåt och när det istället blev spel 4 mot 5 för en puck out kunde Nybro spräcka nollan efter 14.38 när Rasmus Djerf träffade rätt. 

Det här blev lite av Nybros chans att komma tillbaka i matchen, men HHC fortsatte att spela starkt i försvaret och kunde enkelt hålla undan. När så Nybro tog sin sista chans i spel utan målvakt kunde istället #21 Patrik Elfsberg prickskjuta 4-1 från mittlinjen i krysset på det övergivna målet. 

– Nu gäller det att vi inte svävar iväg och glömmer varför vi har vunnit de här matcherna. Vi har jobbat hårdare än våra motståndare och det måste vi fortsätta med. Nu kommer det en vecka med två bortamatcher och där kommer vi inte att få någonting gratis, påpekade ”Lillis” Lövblom efter lagets fjärde raka seger i AllEttan.

Matchresultat 7/1

Kallinge/Ronneby-Vimmerby   4-3

Väsby-Dalen                              5-3

HHC-Nybro                                4-1

Kristianstad-Valbo                     8-0

Huddinge-Visby                         9-2 

Tabellställning:

Huddinge 12 poäng, HHC 10, Vimmerby 10, Kristianstad 9, Dalen 6, Visby 6, Kallinge/Ronneby 5, Nybro 3, Valbo 2 poäng.

seydlitz
Där sitter 2-0 bakom Nybros målvakt. #15 Adam Seydlitz har slagit till på Joonas Koskinens passning.(Foto: Marie Nordström) 

Berka
Säsongens märkligaste mål gav 3-0 när #32 Oscar Bergkvist skickade in pucken vid främre stolpen via målvaktens benskydd. (Foto: Marie Nordström)

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info