Hoppa till sidans innehåll

Hårt jobb gav HHC tre sköna poäng

2016-10-16 21:25
Det går att vinna ishockeymatcher på många sätt, men allra viktigast är ofta att vinna tredje perioden – något som Hudik Hockey ännu en gång satte på pränt.
  • Uppdaterad: 2016-10-16 21:30

Med 3-2 (1-2, 1-0, 1-0) tog HHC sin sjätte raka seger och blev därmed först med att besegra Visby i seriespelet den här säsongen.

Det började annars med en riktigt brant uppförsbacke efter ett baklängesmål i numerärt underläge redan efter 3.30, men HHC jobbade sig ända upp till backkrönet och kunde sedan själva dra nytta av marginalerna i slutet av matchen.

Matchen innehöll mycket kamp, men med några få undantag, inget skönspel. Desto viktigare var det att inte spela sig fast utan att med enkla medel få pucken ur egen zon och sedan jobba därifrån.

Efter Visbys tidiga ledningsmål fick gästerna en gyllene chans att rycka ifrån när man först redde ut ett eget box play och sedan fick chansen att spela 5 mot 3 i över en minut, men inte kom närmare än till ett stolpskott hos Simon Nordh.

HHC repade mod när man klarade ut situationen och istället kunde Johan Nilsson smälla in kvitteringen till 1-1 efter 11.47 efter ett starkt jobb i en sargduell av Fredrik Blom.

Visby kunde ändå gå till pausvila i ledning 1-2 när Jonatan Stuxberg utnyttjade ett misstag där HHC hamnade helt fel på banan och det blev fritt fram för Visby-spelaren.

Hemmaspelarna hittade inte rätt med passningarna och kom ofta i tidsnöd när Visby ”stängde” mittzonen.

Andra perioden blev fylld av utvisningar ¨åt båda håll, men där Visby drabbades hårdast och bland annat hamnade i ett 3 mot 5-läge som HHC ändå inte kunde utnyttja. Istället kom den sköna kvitteringen till 2-2 efter 15.44 när Jonas Lindström stänkte upp pucken i närmaste krysset sedan Viktor Widing banat väg med en offensiv tackling.

– Visby var bättre än oss i åtminstone halva matchen. De hade ett bättre passningsspel och vi hade svårt, menade ”Lillis” Lövblom, som fick se sitt lag kliva fram bättre i den andra perioden.

– Det var ändå starkt av oss att komma tillbaka och det var många som kämpade hårt. Vi har ännu inte förlorat någon tredjeperiod och nu fick vi återigen se hur viktigt det är, underströk ”Lillis”.

– Och så var det ju skönt att Simon Nordh var på rätt ställe i slutet när Visby jobbade hårt för att utjämna, konstaterade HHC-tränaren, som också var mycket nöjd med fjärde-linen där Marcus Åkerlund, Johan Nilsson och Fredrik Blom gjorde ett bra jobb och med sitt enkla och raka spel ofta kunde ta upp pucken i offensivt läge och få fast den i anfallszonen.

– Ja, det är ju inte alla dagar man kan säga att fjärdekedjan vinner matchen, men det tycker jag att de gjorde idag. De visade rätt attityd och nu får de övriga ta rygg på dem, sa ”Lillis” Lövblom.

I slutet av andra perioden kom matchens mest omdiskuterade situation när Visbys Jonatan Stuxberg fick matchstraff efter att ha knäat Joonas Koskinen i ansiktet i en kamp vid kortsargen.

Domaren reagerade först inte. Desto större var reaktionen från hemmaspelarna och publiken och efter en lång diskussion med de assisterande domarna bestämde sig Jimmy Spolander för 5+20 och match penalty.

HHC kunde inte utnyttja överläget i varken resten av perioden eller i början av den tredje. Istället kom det viktiga 3-2-målet efter 4.36 när Visby för en gångs skull tappade pucken i mittzonen. Jonas Lindström bröt passningen och i röran framför målet kunde sedan Viktor Widing ta hand om målvaktsreturen och göra det som sedan också blev segermålet.

I slutet hamnade HHC under press och i slutsekunderna dansade pucken runt på HHC:s mållinje, men Simon Nordh kunde ändå hålla tätt och HHC kunde andas ut och jubla över en riktigt skön seger.

Matchvärden Byggtjänst Ola Skoglund, representerade av Patrik Skoglund, delar ut pris till Matchens Lirare #10 Jonas Lindström.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info