Hoppa till sidans innehåll

Hårt jobb och ödmjukhet är ledord

2017-08-02 18:59
Nu är spelartruppen samlad – nu börjar allvaret. Ett antal tuffa ruscher uppför branten mot Sisselboberget vid det första gemensamma träningspasset angav direkt tonen för vad som väntar.
  • Uppdaterad: 2017-08-02 19:01

De närmaste dagarna handlar det om barmarksträning och sedan är det meningen att laget ska gå på is kommande torsdag – i Söderhamn!

– Det är klart att det inte är optimalt, men vi har bestämt oss för att inte lägga någon energi på det vi inte kan påverka, konstaterar Lars ”Lillis” Lövblom med en förhoppning om att Hudiks ishall ändå ska vara spelklar till hemmapremiären mot Hanviken den 17 september.

I HockeyEttan talar många om den till synes starka spelartrupp som HHC nu har på kontrakt, men ”Lillis” framhåller lika gärna den uppgradering som gjorts i kretsen kring laget. Med Magnus Nilsson och Johannes Westring som assisterande tränare, med två lagledare, två fysterapeuter, två läkare och två materialförvaltare har Hudik Hockey byggt upp en stark grupp.

– Ja, allt har fungerat bra så här långt och kansliet, där Ulrika Furuskog är spindeln i nätet, har gjort ett jättejobb för att få fram bostäder åt så många nya spelare, menar ”Lillis” som själv är riktigt nöjd med spelartruppen. Att HHC haft tur och mest bara utnyttjat Sundsvalls olycka vill han inte hålla med om.

Förr fick klubbarna på den här nivån jaga lediga spelare, men i dag är det inte riktigt så. Det är ofta agenterna som hör av sig och erbjuder spelare. Spelaragenterna är uppdaterade och vet exakt vilken typ av spelare som klubbarna är ute efter.

– Det vi gjorde förra säsongen kommer vi att ha nytta av nu också. Vi ska bygga vidare på spelmodellen och vi har ju ändå halva spelartruppen kvar, understryker ”Lillis”. Vi har både erfarenhet och utvecklingspotential i den här truppen och vår målsättning är att ”Glada Hudik” också ska bli ”Glada HockeyHudik” med en fartfylld och offensiv spelmodell.

– Nu börjar processen med att få ihop gruppen och det kommer att handla mycket om hårt jobb och ödmjukhet. Och jag hoppas att konkurrensen ska betyda att spelarna kommer att tävla i alla moment. Det är ju på träningarna man visar att man vill ha speltid, konstaterar han.

Att HHC har fått lite av en favoritstämpel på sig har HHC-tränaren ingenting emot.

– Det är bättre att man pratar om oss än att vi inte syns. Men jag tror att Huddinge och Visby också kommer väl rustade till säsongen, säger ”Lillis”.

Tidigare har det från klubben funnits utstakade målsättningar med allsvenskan som slutmål efter en ganska kort startsträcka. Nu har man lärt sig av misstagen och idag är det ingen i klubbledningen eller på tränarhåll som tar sådana ord i sin mun.

Istället försöker man bygga upp allt från grunden för att vara förberedda när och om det kommer…

– Det tar några år att bygga en stabilitet och det är viktigt att alla delar av föreningen är förberedda innan man börjar prata om allsvenskan, understryker HHC-tränaren.

HHC har så här långt klart med fyra träningsmatcher i dubbelmöten mot Sollefteå (17/8 i Söderhamn och 31/8 i Sollefteå) och Östersund (27/8 i Söderhamn och 9/9 i Östersund).
Mer info om tider och biljettinformation i Söderhamn kommer.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info