Hoppa till sidans innehåll

Hedberg klarade fem (!) straffar

2017-02-05 20:39
#60 Anton Hedberg blev – med fem straffräddningar – stor matchhjälte när Hudik Hockey tog sin tredje raka tvåpoängare i den viktiga streckmatchen mot Väsby.
  • Uppdaterad: 2017-02-05 20:42

Efter två räddade straffar under ordinarie tid höll Anton Hedberg också tätt i straffavgörandet när Väsby inte lyckades göra något mål medan #49 Markus Västilä elegant prickade in HHC:s första straff och därmed fastställde siffrorna till 2-3 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1) efter ett mållöst övertidsspel.

Bakom segern och den sköna tvåpoängaren låg, förutom Hedbergs starka spel, ett hårt arbete, lite tur och mycket hjärta i en match som egentligen kunde ha slutat hur som helst.

Det var ett rejält åderlåtet lag som HHC kom till spel med och det var så långt inte mycket som talade för att det till slut ändå skulle bli en skön revansch för nederlaget i Glysisrinken.

Med nyckelspelare som #15 Adam Seydlitz, #51 Lars Lundin och #22 Joonas Sammalmaa på sjuk- och skadelistan och när Fredrik Blom föredrog att debutera för Valbo istället för att spela vidare i AllEttan med HHC, kunde ”Lillis” Lövblom bara få ihop tre femmor den här gången. Något som också märktes i slutet av matchen då tröttkörda HHC:are fick slita hårt för att ta matchen till förlängning.

– Ja, det blev riktigt jobbigt och genomgående var det väl en medioker match som aldrig tog fart. Men vi är glada över att vi kunde hålla undan till förlängningen och att vi sedan tog två poäng. Det känns som att det var mycket viktigt i det läge vi nu är i tabellen. Hedberg gjorde en riktigt bra match och det känns väl som att det var han som räddade oss den här gången, tyckte ”Lillis” Lövblom.

Det var HHC som gjorde matchens första mål efter 9.46 i första perioden då #10 Jonas Lindström bröt ett uppspel och trampade in i Väsbys zon där han hittade #18 Johan Nilsson med passningen.

Väsbys kvittering till 1-1 kom efter 17.30 genom Lubomir Fetkovic, som gjorde sitt 6:e mål i AllEttan.

– Vi började ganska bra, men Väsby fick ta över mer och mer och det blev mest att vi bara hejvilt bytte chanser med varandra, tyckte ”Lillis”.

– I andra perioden kom vi inte alls upp dit vi vill, men jag tror inte heller att Väsby var nöjda med sitt spel, menade HHC-coachen.

HHC:s bästa chans kom vid en dubbelutvisning för Väsby, men trots spel 5 mot 3 i över en minut kunde inte HHC skapa något riktigt hett läge.

Istället fick Väsby sin första straff efter 13.07, men Anton Hedberg räddade Fredrik Forsbergs första straff – och han skulle göra det ytterligare två gånger!

Väsby skaffade sig ändå ledning i matchen vid en HHC-utvisning efter 15.05 där Johan Sellerstrand var sist på pucken. Ännu en gång släppte alltså HHC in mål i numerärt underläge, något som blivit lite av en jobbig tradition…

I tredje perioden fick HHC jobba riktigt hårt och kunde också slita sig till en kvittering efter 5.00 nr #88 Martin Naenfeldt satte fart och tog upp pucken. När alla väntade på en passning drog Naenfeldt på ett skott som överraskade Väsby-målvakten.

Väsby fick sedan en gyllene chans att återta ledningen när laget fick sin andra straff. Men ännu en gång kunde Anton Hedberg rädda när han följsamt gled med i Fredrik Forsbergs dragning.

En utvisning på #41 Linus Wernerson-Libäck efter 16.17 satte HHC under ny press, men med uppoffrande box play-spel och en tät Anton Hedberg kunde man rädda matchen till en mållös förlängning och ett nytt straff-drama där bara Markus Västilä gjorde mål och där Väsbys Fredrik Forsberg missade sin tredje (!) straff för kvällen.

Nu har HHC nästan en vecka fram till nästa match, något som känns bra med tanke på sjukdomsläget i laget.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info