Hoppa till sidans innehåll

Heta HHC på jakt i toppen

2018-02-13 20:29
Efter tre raka segrar och med riktiga ”krigarvinster” i bortamatcherna mot Dalen och Visby har HHC på nytt tagit sig in i toppstriden i södra AllEttan.
  • Uppdaterad: 2018-02-13 20:29

Och nu väntar två hemmamatcher mot Väsby (onsdag) och Kallinge/Ronneby (fredag) samtidigt som en riktig spjutspets kommer in i laget. Det är 24-årige Joakim Axman från Valbo, som inte bara var grundseriens bäste poängplockare med 20 mål och 21 assists utan som också varit en av HockeyEttans vassaste forwards tre år i rad.

Axman spelade två säsonger i Visby där han gjorde 42 poäng 2015-2016 och 33 poäng 2016-2017 innan han återvände till Valbo inför den här säsongen.

Även om HHC har en extremt tuff avslutning med både Huddinge och Kristianstad borta så talar tabellen sitt tydliga språk. HHC har nu allt i egna händer när det gäller kampen om platserna 2 och 3 – och det är väl egentligen ett drömläge och en häftig utmaning. Topplagen ska möta varandra kors och tvär i de avslutande omgångarna så mycket hända.

Däremot behöver HHC rätt mycket hjälp för att fånga in Huddinge högst upp i tabellen så det är ingenting man talar om och som man inte heller kan påverka.

Nu ligger fokus bara på de egna matcherna med början på onsdagskvällen då Väsby kommer på besök.

– Vi får räkna med att alla matcher blir svåra nu. Alla vi ska möta har något att spela för så det blir tufft, men det är ju så här vi vill ha det, säger ”Lillis” Lövblom.

– Ska vi vara med nu så måste vi ta den här chansen. Vi kommer inte att få någonting gratis, så det är bara upp till oss själva, understryker HHC-tränaren, som nu får ytterligare en möjlighet att matcha sina offensiva pjäser när Joakim Axman kommer in.

– Vi ser ju vad Henrik Marklund tillförde. Han kom in, bröt mönstret och gjorde skillnad och då var det flera andra som tog efter. När Joakim Axman nu kommer in i laget så får vi en helt annan bredd på forwardssidan och då kan vi också fördela istiden på ett bättre sätt, understryker ”Lillis”.

När det gäller backsidan så är det fortfarande problem. Filip Lander är inte aktuell för spel medan däremot Hercules Ölander-Horn kommer tillbaka mot Väsby.

Försvarsspelet har i allra högsta grad bidragit till segrarna i de senaste matcherna, trots att HHC under vissa delar av matcherna bara haft fyra backar i spel.

– Men försvarsspelet börjar uppifrån och alla har bidragit, säger ”Lillis”, som nu har haft ett hårt jobbande lag som vänt några motgångar till tre raka segrar – och en plats i hetluften, direkt inblandat i kampen om de tre första platserna i tabellen.

– Alla placeringar är viktiga i den här serien. Det kan ju vara skillnad mellan att välja eller att bli vald när play off-spelet drar igång, menar HHC-tränaren.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info