Hoppa till sidans innehåll

HHC-förlust i dramatiskt slut

2018-01-14 20:45
I 58 minuter och 48 sekunder hade HHC poäng i bortamatchen mot Kallinge/Ronneby. Då utnyttjade hemmalaget en tuff HHC-utvisning för ett segermål.
  • Uppdaterad: 2018-01-14 20:50

Onsdag den 17 januari kl. 19:00 mot Huddinge på Glysis är det FRI ENTRÉ!

Den utvisning som #19 Joonas Koskinen åkte på vid ställningen 2-2 efter 17.24 i tredje perioden blev naturligtvis den stora snackisen eftersom den blev direkt avgörande när Kallinge/Ronneby avgjorde matchen med 3-2 (0-1, 1-1, 2-0). 

Hemmalaget fick en präktig gratischans – och tog den. Därmed kunde man också till slut vända 0-2 till 3-2 och ta tre välbehövliga poäng efter en något tung öppning av AllEttan. 

– Det är klart att det är irriterande att få en sådan utvisning i det läget av matchen, men det är också irriterande att vi släpper in ett mål på ett power play-spel som vi hade läst in och borde ha stoppat, tyckte ”Lillis” Lövblom, som inte ville kommentera den avgörande utvisningen mer än så. 

– Vi kan inte hänga upp oss bara på den. På bortaplan kan man få sådana utvisningar och det kan vi inte påverka nu, men visst kändes det surt när vi var så nära att ändå ta poäng. Vi jobbar och sliter och fick gå tungt på fem backar sedan #8 Tommy Stenqvist tvingats utgå ur matchen, men nu kunde vi inte riktigt hitta det offensiva spelet i andra delen av matchen, konstaterade ”Lillis”. 

Ännu en gång tog alltså HHC ledningen med både 1-0 och 2-0, men den här gången lyckades man inte spela av matchen på samma säkra sätt som i de senaste matcherna. 

Samtidigt måste vi ha i minnet att det här faktiskt bara var tredje gången på 28 tävlingsmatcher så här långt den här säsongen som HHC lämnar isen utan poäng. 

HHC gjorde en riktigt stark första period och stod också emot två numerära underlägen där Kallinge/Ronneby bara skapade några få möjligheter. 

HHC:s ledningsmål efter 11.08 var också riktigt snyggt när #88 Martin Naenfeldt drev upp pucken och droppassade till Oscar Bergkvist som tog sig förbi uppvaktningen och fick en härlig träff när han sköt i skäret samtidigt som Naenfeldt skymde målvakten. 

6.55 i den andra perioden kom också 0-2 på en märklig situation där #19 Joonas Koskinen hoppade in på isen i ett byte och plötsligt bara blev helt fri med hemmamålvakten. Joonas  fintade ner Kallinge-målvakten och satte pucken i nät. 

Tyvärr fick Kallinge/Ronneby lite för snabb kontakt igen när Sebastian Magnusson slog in 1-2 efter 8.15 och det innebar att HHC tappade greppet och istället hamnade under press. I det här laget av matchen var det #35 Magnus Åkerlund som höll HHC kvar i ledningen fram till periodvilan. 

– Vi fick ju matchen dit vi ville och vi klarade oss bra i två perioder, men sedan hade vi svårt att skapa någonting riktigt bra framåt. Man får lära sig att leva med att det kan komma misstag och så får man försöka lära sig av det, menade ”Lillis” som ändå tyckte att laget gjort två bra bortamatcher med en seger och ytterst nära poäng i den andra. 

Kallinge/Ronnebys andra mål fram till 2-2 kom redan efter 3.17 i tredje perioden mot ett mycket passivt HHC och sedan stod matchen och vägde ända fram till det avgörande målet i numerärt överläge för hemmalaget. 

För HHC väntade en lång nattresa hem mot Hudiksvall och på onsdag är det dags igen i Glysishallen då Huddinge kommer på besök. 

Söndagens matcher i AllEttan Södra:

Nybro-Visby/Roma  4-2

Vimmerby-Huddinge  3-2

Valbo-Väsby  1-4 

Tabellen:

Huddinge 18 poäng (8 matcher), Vimmerby 16 (7 matcher), HHC 13 (6 matcher), Kristianstad 12, Dalen 9, Kallinge/Ronneby 8, Nybro 8, Väsby 7, Visby/Roma 6, Valbo 5 poäng.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info