Hoppa till sidans innehåll

HHC-förlust i tredje träningsmatchen

2016-08-28 18:50
Att det kom över 300 åskådare till en oannonserad träningsmatch var kanske det mest positiva med HHC:s möte med fjolårets allsvenska kvallag Borlänge på söndagen
  • Uppdaterad: 2016-08-28 19:00

I övrigt gick varken spelet eller resultatet HHC:s väg den här gången och de positiva tendenserna vi sett en del av i de två första matcherna mot Örnsköldsvik och Sundsvall såg vi inte mycket av den här gången.

1-3 (0-1, 0-1, 1-1) är siffror som kanske inte säger hela sanningen, men Borlänges seger var tveklöst både rättvis och välförtjänt.

– Vi var alldeles för ojämna i olika delar av matchen. Stundtals var det rätt bra, men stundtals var vi alldeles för naiva. Vi måste bli mycket starkare med pucken och inte ge bort den så lätt, tyckte också HHC-tränaren Lars Lövblom.

– Det blir lite rysk roulett över spelet när överambitionen tar över och det här är saker som vi måste jobba med, menade han.

Borlänge hade hela tiden övertag i det fysiska spelet och framförallt höll dalmasarna kvar spelet under längre perioder i anfallszonen. Med sin aggressiva spelstil checkade de fast HHC i egen zon och då kom också felpassningarna från hemmalaget.

– Vi har lagt mycket fokus på spelet med puck och vi måste ha tålamod. Vi har en del kvar att jobba på, underströk ”Lillis” Lövblom, som trots allt tyckte att tredje perioden var helt okej.

Det började annars med att HHC skapade två glödheta chanser i matchöppningen, men istället var det Borlänge som spräckte nollan när Joel Källström hittade luckan vid Simon Nordhs första stolpe fram till 0-1 efter 4.14.

Två tidiga HHC-utvisningar gjorde också att HHC fick jobba hårt i egen zon och aldrig riktigt fick något flyt i spelet.

Borlänge kom ut riktigt starkt till den andra perioden och skapade stundtals oreda framför HHC-kassen. Ett par riktigt heta skott strök stolparna och Simon Nordh fick jobba hårt för att hålla tätt.

0-2 kom också följdriktigt efter 16.52 när Marcus Linderborg fick träff på en studsande puck i röran framför HHC-målet. HHC hade därefter ett starkt power play med tre fina avslutningar utan att få pucken i mål.

Tredje perioden började med en klockren stolpträff från Anders Danielsson och nu fanns det också tendenser till ett bättre spel från hemmalagets sida, men trots en handfull chanser dröjde det till 10.40 innan HHC spräckte nollan i spel 4 mot 4 när Markus Västilä satte pucken i nät.

Då hade Fredrik Larsson strax innan fått 5+20 för en hög tackling samtidigt som en Borlänge-spelare fick 2 min för roughing, vilket gav gästerna 3 minuter i power play. När sedan Borlänge blivit fulltaligt kunde Viktor Mårtensson slå in 1-3 i power play.

Mer än så blev det inte även om HHC:s sista numerära överläge lovade en hel del. Den aggressiviteten och intensiteten vill vi gärna se mer av.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info