Hoppa till sidans innehåll

HHC bestämde det mesta mot Wings

2016-11-10 15:00
HHC hade tagit 15 poäng mer än Arlanda Wings inför fredagskvällens möte i Glysishallen. Det var en skillnad som också var uppenbar i det som hände på isen.
  • Uppdaterad: 2016-11-11 23:18

Fotograf: Stefan "Kokken" Svedman.

HHC bestämde det mesta, kontrollerade matchen helt och vann med 4-0 (2-0, 1-0, 1-0). Hemmalaget sköt 42 skott på mål mot bara 18 för Wings och kunde ha vunnit med ännu klarare siffror.

HHC fick också en smakstart och kunde bygga trygghet i sitt spel efter ett tidigt ledningsmål med 1-0 efter 3.03 när #76 Emil Broed (bilden ovan) forcerade in pucken i mål efter förarbete av #88 Martin Naenfeldt.

Broed, som varit nere i juniorlaget en tid för att hitta sig själv, gjorde mål i sitt allra första byte i sin come back i a-laget. Nu fick han spela i en helt nykomponerad fjärde-line med Naenfelt och juniorkompisen #8 Anton Hammargård.

– Det är förstås en styrka att en ny kedja kan komma in och spela lika bra som de som var borta, tyckte ”Lillis” Lövblom, som fick plocka om i sina anfallsformationer när #64 Pontus Wernerson-Libäck och #9 Viktor Widing saknades på forwardssidan.

När sedan #32 Oscar Bergkvist tryckte in 2-0 (15.36) precis när Wings hade klarat ett numerärt underläge hade HHC satt tonen för matchen, som sedan helt fördes på hemmalagets villkor.

– Det var glädjande att se att vi var med i duellerna på ett bra sätt och att vi vann många närkamper. Visserligen blev vi lite överkonstruktiva och plottriga ibland, men genomgående gjorde vi en stabil match, menade ”Lillis” Lövblom.

Det var väl egentligen bara under två minuter i andra perioden som HHC hamnade lite under press, men det berodde på att två hemmaspelare blev utvisade i samma spelsekvens och att Wings fick två hela minuter i spel 5 mot 3 och direkt därefter fick ett nytt power play som HHC också klarade ut.

– Då visade vi bra attityd och såg till att hela tiden vara i skottlinjen för att blockera skott, tyckte HHC-tränaren.

Det som gick förbi täckningen tog #33 Simon Nordh hand om på ett säkert sätt och HHC-keepern fick också välförtjänt priset som kvällens bäste i hemmalaget.

När sedan HHC ökade på till 3-0 (26.51) i en blixtrande kontring där #41 Linus Wernerson serverade #15 Adam Seydlitz en smörpassning var Wings definitivt nere för räkning.

HHC gjorde också tredje periodens enda mål i ett power play efter 45.10 när lagkaptenen #10 Jonas Lindström fick kröna en spelmässigt stark kväll med ett riktig fint mål på ett direktskott efter förarbete av #22 Joonas Sammalma och #51 Lars Lundin.

Hemmalaget avslutade matchen med några riktig fina anfallssekvenser där det också för första gången den här säsongen kom taktfasta applåder från läktarplats.

Genom segern har HHC nu skaffat sig en stark position ovanför AllEttan-strecket.

Anders Olsson, EITECH, valde #33 Simon Nordh som Matchens Lirare.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info