Hoppa till sidans innehåll

HHC bjöd Väsby på kalaset

2017-01-28 20:50
Hudik Hockey dukade bordet – Väsby tackade för kalaset och tuggade obarmhärtig i sig både förrätt, varmrätt och efterrätt och tog tre tunga poäng i Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2017-01-28 20:52

För billigare biljetter till söndagens hemmamatch, kl. 16:00 29 januari, mot Haninge gå in på vår webb-shop - klicka HÄR!

När ”Väsby-festen” var över stod det 2-5 (0-2, 0-1, 2-2) på anslagstavlan efter en match där HHC kom helt fel från början och visserligen hade lite hugg på poäng vid ställningen 2-3 i tredje perioden, men som helhet ändå gjorde säsongens blekaste insats. Något som också säsongens minsta publik (568) tydligt gav uttryck för.

– Vi var helt enkelt inte där från början. Det är både vi i båset och spelarna medvetna om och vi är alla besvikna över vår insats, men man ska nog inte börja över-analysera varför det blev så här. Det är bättre att vi tror på att vi istället gör en bra match i morgon, menade en tydligt besviken ”Lillis” Lövblom när slaget var över.

– Väsby var helt enkelt bättre än oss den här gången. De vann rättvist och för oss gäller det att hitta tillbaka till grunderna. Vi får försöka smälta det här i kväll och sedan får vi gå vidare i morgon mot Haninge, konstaterade HHC-tränaren.

Nästan allt som kunde gå fel gick verkligen fel i matchinledningen. Väsby tuggade snabbt i sig förrätten när HHC först drog på sig en offensiv utvisning och släppte in 0-1 redan efter 3.05 när HHC-boxen hamnade helt fel och Calle Åsell tryckte in pucken förbi #33 Simon Nordh.

När sedan en Väsby-rensning över hela isen nådde fram till Nordh som missbedömde puckbanan och stötte ut pucken rakt i händerna på Calle Åsell stod det 0-2 efter 5.43.’

Någonstans här började man ana att det här inte skulle bli HHC:s dag. Uppförsbacken var redan total och det var inte mycket som gick HHC:s väg i spelet.

Anfallsspelet var stressat och slarvigt och i försvarsposition var hemmaspelarna avvaktande och mest bara väntade på det som Väsby skulle göra.

Om vi håller oss kvar vid ”kalas-temat” så blev 0-3 efter 6.00 i andra perioden lite av en läcker varmrätt för Väsby som iskallt utnyttjade ett offensivt misstag av HHC till en snabb spelvändning och ett 2-mot-1-läge som Jacob Lundin avslutade med att skjuta pucken under Simon Nordhs benskydd och in i mål.

Det skulle komma en dessert också för Väsby, men först jobbade HHC sig in i matchen i en sista närmast desperat offensiv som först gav 1-3 av #19 Joonas Koskinen 2.21 in i tredje perioden och sedan 2-3 av #22 Joonas Sammalmaa efter 11.09.

I det här läget av matchen började HHC skapa chanser och Väsby fick allt svårare att hålla HHC:arna borta från målchanser. Den klart bästa möjligheten hade #41 Linus Wernerson-Libäck, men skottet ur friläge framför mål smet precis utanför stolpen. 3-3 där skulle naturligtvis ha gett en helt annan matchbild mot slutet, men istället kunde Väsby också ”stjäla” efterrätten när Calle Åsell gjorde sitt tredje mål för dagen fram till 2-4 när han var snabbast på en retur framför HHC-kassen.

Där tog matchen definitivt slut för HHC som visserligen försökte en sista gång i spel utan målvakt, men istället fick se Martin Lundbergs långpuck glida in i det egna tomma målet.

Matchen blev ett tydligt exempel på vad hockey handlar om – nämligen om att åka mest och vinna flest kamper över hela isen. Ingenting av det lyckades HHC med den här dagen och Väsby kunde bara tacka för bjudningen och skicka HHC allt närmare bottenstriden i norra AllEttan.

Man kan naturligtvis konstatera att ett under veckan hårt sjukdomsdrabbat HHC nu saknade #10 Jonas Lindström och #51 Lars Lundin, men det räcker knappast som en förklaring till den märkligt tama insatsen.

Nu krävs det en skärpning över hela linjen i söndagens match mot Haninge – och i fortsättningen av AllEttan…

 

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info