Hoppa till sidans innehåll

HHC fick en drömstart i AllEttan

2016-12-27 22:45
Hudik Hockey svarade för en praktfull knock out i premiären av AllEttan genom att på bortaplan besegra norra seriesegrarna Östersund med klara siffror.
  • Uppdaterad: 2016-12-27 22:47

 

0-4 (0-2, 0-1, 0-1) stod det på anslagstavlan vid slutsignalen efter en match där HHC verkligen ”tog tillfället” att slå ur underläge och formligen sköljde över hemmalaget i den första perioden och sedan aldrig släppte in Östersund i matchen.

 

Över huvudtaget gjorde HHC rent hockeymässigt en av säsongens bästa matcher och definitivt den bästa på bortaplan. Det handlade om disciplin och hårt arbete på alla händer och med två riktiga matchvinnare (bilden ovan) i #60 Anton Hedberg som räddade 32 skott och #51 Lars Lundin som lossade stora kanonen från blå linjen och prickade in de två avslutande målen, som definitivt sänkte hemmalaget till besvikelse för över 1200 åskådare.

 

– Ja, idag var vi riktigt bra och det känns speciellt roligt med tanke på hur vi hanterade matchen sedan vi skaffat oss 2-0-ledningen i första perioden, tyckte ”Lillis” Lövblom.

 

– Vi kände lugn och trygghet både på isen och i båset och när man sedan vinner de små kamperna runt sargen och framför mål, så vinner man också ofta matcherna, menade han.

 

Första perioden var definitivt HHC:s bästa med högt passningstempo och mycket skridskoåkning som uppenbart överraskade Östersund.

 

HHC:s ledningsmål till 0-1 kom efter 5.02 när #32 Oscar Bergkvist smög runt kassen och fram till sin önskeposition lite till höger om målet. När passningen kom från #19 Joonas Koskinen efter förspel av #22 Joonas Sammalmaa slog Oscar till med ett direktskott på ett sätt som vi sett flera gånger under säsongen.

 

Målet stärkte förstås HHC som fortsatte sin offensiv och när #41 Linus Wernerson-Libäck tryckte in 0-2 (14.13) var det ett resultat av ett hårt tryck mot Östersunds-målet och med förspel av #10 Jonas Lindström och #15 Adam Seydlitz.

 

– Vi gjorde en riktigt bra första period. Det är så här vi vill spela och jag har känt på träningarna den senaste tiden att vi har haft något på gång, tyckte ”Lillis” Lövblom.

 

När sedan HHC spelade så disciplinerat och med ett allt större självförtroende blev de två sista perioderna nära nog en transportsträcka, även om Östersund gjorde ett riktigt försök i tredje perioden då HHC stundtals hamnade lite för djupt i försvarsarbetet. Östersund lyckades också få in en puck bakom Anton Hedberg, men målet godkändes inte eftersom Hedberg hade blivit undantryck precis innan skottet kom.

 

Då hade Lars Lundin redan prickat in 0-3 i början av den andra perioden sedan #55 Fredrik Larsson och #15 Adam Seydlitz serverat för skottet och när Lundin sedan också smällde in 0-4 efter 11.13 i tredje perioden (ass #10 Jonas Lindström och #41 Linus Wernerson-Libäck) var saken definitivt klar för HHC.

 

– Det känns naturligtvis skönt att få börja så här och känna att vi räcker till i AllEttan. Nu får vi njuta av det här i kväll och under hemresan, men sedan handlar det om fokus på returmatchen i Glysishallen. Nu tar vi med oss självförtroendet från den här matchen, men det gäller också att behålla ödmjukheten när man ska gå vidare. Nu hoppas vi att det blir mycket folk på läktarna på torsdag, avslutade en nöjd ”Lillis” Lövblom innan det var dags att börja hemfärden efter den lyckade AllEttan-premiären.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info