Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

HHC föll efter åtta straffar

2017-10-11 23:09
Bara drygt två minuter från seger och till slut förlust i den 8:e straffen efter en mållös förlängning innebar att HHC fick en poäng med sig hem från Huddinge.
  • Uppdaterad: 2017-10-11 23:11

Fotograf: Peter Scott

4-3 (1-2, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0) slutade matchen som blev ett drama ända fram till avgörandet i en match som underströk att det var två av seriens topplag som möttes i högt tempo. 

När HHC-kaptenen #10 Jonas Lindström slog in 2-3 efter 5.14 i tredje perioden gav han sitt lag ett segergepp som räckte ända fram till 17.26 då Huddinge fick betalt för sin slutforcering och kvitterade till 3-3, vilket alltså stod sig tiden ut, över förlängningen och fram till straffavgörandet. 

– Vi tog en poäng med oss hem, men ibland går inte prestation och resultat hand i hand, tyckte en något irriterad ”Lillis” Lövblom efter matchen. 

– Jag tycker inte riktigt att vi fick chansen att vinna. Jag brukar inte klaga, men mot slutet av matchen var domarbedömningarna inte lika åt båda hållen och Huddinge fick betalt för sitt gnäll, konstaterade ”Lillis” som ändå var nöjd med sitt lags arbetsinsats. 

Annars började HHC klart bäst och gjorde mål i sina två första power play. 0-1 kom redan efter 1.53 genom #88 Martin Naenfeldt (ass. Lindström-Stenqvist) och när sedan HHC fick ett nytt numerärt överläge gjorde #15 Adam Seydlitz 0-2 efter 9.37 (ass.Koskinen–Bergkvist). 

Huddinge tog sig tillbaka in i matchen i slutet av första perioden, också det i power play, på ett mål av Eric Backman. 

Den andra perioden blev sedan mållös trots två numerära överlägen för HHC och ett för Huddinge. 

– Vi gjorde två riktigt starka perioder. I den tredje fick vi jobba hårt för att hålla den ledning vi fick. Men så här är det ibland på bortaplan. Jag är nöjd med vår prestation och jag tycker faktiskt att grabbarna hade förtjänat att vinna den här matchen, menade ”Lillis” Lövblom. 

– Vi mötte ett bra lag men det gick av olika anledningar inte riktigt vår väg den här gången och vi tog ju ändå en poäng med oss hem, tyckte HHC-tränaren. 

Tredje perioden blev dramatisk och dramatiken höll alltså i sig ända fram till den 8:e straffen. 

Det började med en HHC-utvisning som Huddinge effektivt utnyttjade till 2-2 av Alexander Anderberg efter 4.42. Repliken kom snabbt från HHC och efter Jonas Lindströms 2-3-mål hade HHC på nytt greppet om matchen. 

Klockan tickade fram till 17.26 när ett tröttkört HHC efter flera icingavblåsningar inte orkade stå emot längre och Adam Hansen gjorde sitt tredje mål för säsongen. 

Övertidsspelet blev resultatlöst och i de ordinarie straffarna var det bara Huddinges Rasmus Dahlberg-Karlsson och Joonas Koskinen som gjorde mål. 

När sedan HHC missade sin första sudden-straff och Huddinge gjorde mål på sin var dramat över och Huddinge tog extrapoängen. 

Om HHC:s supporters på hemmaplan var besvikna över strafförlusten så var det ingenting mot besvikelsen och irritationen över ännu en utebliven webb-sändning. Många hade köpt och laddat hem matchen, men möttes bara av en tom bildruta. Någonting klickade rejält i den planerade sändningen från Huddinges ishall. 

Nu har det gått snett två gånger i rad vid HHC:s bortamatcher och även om sammanslutningen HockeyEttan inte står för det rent tekniska i sändningarna så skadas deras varumärke allvarligt av sådana här fiaskon. Det är ändå via HockeyEttans plattform som matcherna köps, så i grunden ligger ansvaret där. Det är svårt att se hur någon ska våga betala och ladda hem en eventuell sändning från nästa bortamatch.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info