Hoppa till sidans innehåll

HHC förlorare i dramatiskt slut

2017-03-04 21:20
Klockan 18.28 på lördagskvällen tog säsongen slut för Hudik Hockey. Asplöven gjorde då sitt tredje power-play-mål och skickade ett slitet HHC ut i tystnaden.
  • Uppdaterad: 2017-03-04 21:22

Mer dramatisk och oviss kan en hockeymatch knappast bli. Det hade gått 12.22 av den fjärde (!) perioden innan avgörandet kom i en match där den alltför fåtaliga publiken (547 betalande) slets mellan hopp och förtvivlan innan 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) fastställdes och där HHC bara var 2.35 från seger vid ordinarie tid.

Det fanns två stora och avgörande skillnader mellan lagen och som blev direkt avgörande. För det första att HHC kom till spel med ett redan svårt sargat lag och tappade ytterligare två spelare under matchen medan Asplöven hade fyra kedjor på laguppställningen.

Den andra och direkt avgörande skillnaden var att HHC på fem försök (en halv period) inte gjorde något mål i power play medan Asplöven gjorde tre av sina fyra mål – bland annat det sista och avgörande – i numerärt överläge. Att vinna ett dubbelmöte mot Asplöven om man inte gör något mål på nio (!) försök i power play känns lite som ett ”mission impossible”.

Ändå var HHC så nära att ta det här till en tredje match sedan #10 Jonas Lindström gjort 3-2 efter 15.53 i tredje perioden. Men trötta hemmaspelare tog inte de rätta besluten och Asplöven kunde pressa in en kvittering och tog matchen till förlängning.

– Vi orkade inte riktigt ända fram. De 3-4 senaste matcherna har vi haft soppatorsk på grund av alla sjukdomar. Men vi ska inte skylla på det utan bara konstatera att Asplöven var bättre än oss i avgörande moment i de här två matcherna, konstaterade en besviken Lars Lövblom.

– Men det var ingen av våra spelare som kom in med torr tröja den här gången. Alla gav allt, men det räckte inte även om vi var riktigt nära. Om vi hade tagit oss till en tredje match hade vi knappast haft ett lag att ställa upp med eftersom vi fick nya skador i dag, förklarade HHC-tränaren.

HHC fick till exempel gå på fem backar den sista delen av matchen sedan #29 Anders Danielsson fick stiga av efter en tackling mot sargen och tappade också #19 Joonas Koskinen i förlängningen. Båda hade troligen varit borta från en avgörande match.

– Varför matchen tog den här vägen finns det ingen anledning att prata om just nu. Det får vi försöka analysera senare. Vi ska inte leta efter några bakdörrar. Asplöven var starkare, så enkelt är det, konstaterade HHC-tränaren.

Asplöven tog ledningen med 0-1 (6.27) genom Niko Saarenpää i numerärt överläge men HHC kom tillbaka med 1-1 på ett direktskott av a-lagsdebutanten #21 Alexander Pettersson.

3.31 in i andra perioden tog HHC ledningen när det studsade rätt framför Asplövens mål och #22 Joonas Sammalmaa kunde dra direkt i röran framför Asplövens målvakt. I slutet av perioden kom Asplövens andra pp-mål till 2-2 av Eetu Heikinen.

Tredje perioden blev högdramatisk och där HHC stundtals var hårt pressat i egen zon och #60 Anton Hedberg var på väg att ta HHC till segern med många fina räddningar. När #10 Jonas Lindström satte 3-2, med ett skott som Asplöven-spelarna inte ansåg var inne, låg vägen öppen mot en avgörande match, men Asplöven jobbade sig alltså fram till ett 3-3-mål av Ville Rajala och tog matchen till förlängning där kvällens tredje pp-mål avgjorde för gästerna med Antti Kangasniemi som målskytt.

Därmed är säsongen slut för Hudik Hockey som nu får följa det fortsatta play off-spelet från åskådarplats.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info