Hoppa till sidans innehåll

HHC halkade av vinnarspåret

2016-10-26 22:35
Att göra första målet för att skapa trygghet i spelet och att vinna tredje perioden brukar vara viktiga ingredienser för ett segerrecept i ishockey.
  • Uppdaterad: 2016-10-26 22:39

HHC misslyckades på båda punkterna och halkade efter åtta raka segrar inte bara av vinnarspåret utan råkade dessutom ut för ett riktigt haveri i bortamatchen mot Haninge på onsdagskvällen.

5-0 (1-0, 3-0, 1-0) slutade matchen där skottstatistiken 24-25 verkligen inte talar om någon överlägsenhet från Haninges sida, men där HHC inte hittade några nycklar för att låsa upp anfallsspelet och där hemmalaget fick stor utdelning framåt.

När säsongen började hade HHC åtta backar i truppen. Inför den här matchen hade man bara fyra kvar efter Anton Åmans ansiktsskada senast och efter sjukdom på Anders Danielsson. Nu kallades juniorbacken Albin Nordvall in så att man änmdå kunde gå runt på fem.

– Men det påverkade inte resultatet i matchen. Vi var inte där i kväll. Det var ingen som var beredd att ta kampen och då blir det så här. Nu får vi tycka synd om oss till i morgon, men sedan handlar det om att börja om och visa karaktär till hemmamatchen på söndag, tyckte ”Lillis” Lövblom, som var missnöjd med matchen, men som ändå tyckte att laget får godkänt för den första halvan av grundserien.

– Vi har vunnit åtta av elva matcher och man måste kunna ta lärdom av både segrar och nederlag. Nu var vi inte riktigt mentalt på plats den här gången och då får vi se till att lära även av det, menade ”Lillis”.

HHC fick en bedrövlig start med baklängesmål redan efter 1.01 i första perioden och redan där började uppförsbacken. Målskytt för Haninge var Nick Hedemyr.

Varsitt numerärt överläge för lagen gav inget resultat och Haninge gick till vila med sitt ledningsmål och 10-5 i skott.

Andra perioden blev riktigt tung för HHC som på nytt släppte in ett tidigt mål, även om det dröjde till 3.12 innan Haninge gjorde 2-0 genom Christoffer Odljung.

När sedan Haninge ökade till 3-0 (13.15) tog HHC-coacherna time out för att försöka hitta en tändande gnista men det hjälpte inte den här kvällen och när sedan Haninge tryckte in även 4-0 på straff i slutet av perioden genom Nick Hedemyr, så var uppförsbacken oöverstiglig.

HHC hade behövt ett tidigt ledningsmål i tredje perioden för att hitta lite energi, men istället kom ett nytt tidigt baklängesmål när Isac Jakobsson gjorde 5-0 efter 1.43.

HHC var ett slaget lag och ingen orkade mobilisera någon glöd för att ens försöka närma sig i målprotokollet och tredje perioden blev en ren defilering mot segern för hemmalaget.

– Haninge var bra och de gav oss inte mycket, men om man ska vinna hockeymatcher så måste man jobba för det och det gjorde vi inte i dag. Efter en lång segerrad så börjar man ofta tumma på små saker som till slut blir stora och det var det som hände oss nu, förklarade ”Lillis”.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info