Hoppa till sidans innehåll

HHC inget svårt val för Oscar

2017-04-25 12:30
– Det var inget svårt val. Jag hade några andra alternativ, men kom hela tiden tillbaka till att det ändå skulle bli Hudik Hockey för min del.
  • Uppdaterad: 2017-04-25 12:33

Det säger Oscar Bergkvist, som fyller 22 år den 10 maj, om sitt beslut att fortsätta spela ishockey i HHC:s röda tröja. 

Oscar Bergkvist, som kom till HHC inför förra säsongen, hade under hela sin juniortid gjort sig känd för förmågan att ta sig in på mål. Och redan under sin första säsong i HHC blev han också lagets poängkung med 22 mål och 13 assists på 40 matcher. 

Större delen av sin juniortid hade han i Djurgården och då fick han också chansen i både Sweden U16 och U19. Juniorkarriären avslutades med spel i Modos J20 super elit innan det blev en kort period med Mora i allsvenskan. Till HHC kom Oscar Bergkvist från div.1-spel med Kallinge och Vimmerby. På sammanlagt 75 matcher i HockeyEttan har han noterats för 75 poäng! 

Det kan tyckas att det är stor omsättning på spelare i HockeyEttan och att klubbarna inför varje säsong måste bygga nästan helt nya trupper. Men så är det i den här branschen och på den här nivån i ishockeyns näringskedja. Därför är det glädjande när Oscar Bergkvist nu väljer att skriva nytt kontrakt med HHC. 

Under förra säsongen spelade han mestadels tillsammans med Joonas Koskinen och Joonas Sammalmaa. 

– Jag vet ingenting om hur HHC och Koskinen resonerar, men jag skulle gärna se att han kom tillbaka. Han är en riktigt bra center och det skulle vara roligt att få utveckla samarbetet ytterligare, konstaterar Oscar Bergkvist, som nu tillsvidare bor ”hemma” i Haninge där han till en början kommer att sköta barmarksträningen. 

– Vi är en grupp med spelare allt ifrån HockeyEttan och upp till NHL som tränar tillsammans och då kan man också mäta sig med dom och se vart man står. Jag vet inte när jag kommer upp till Hudik, men en av anledningarna till att jag valde HHC igen är att jag verkligen trivdes med staden, lagkompisarna och människorna runt laget, konstaterar Oscar Bergkvist. 

– Jag är övertygad om att HHC kommer att få ihop en bra trupp och det ska bli intressant att försöka ta ytterligare ett steg under ”Lillis” Lövblom, säger Oscar som känner sig fräsch och skadefri. 

– Jag har inte haft några känningar av förra säsongen, så det har bara varit att jobba på som vanligt, säger han. 

Att HHC till slut hittade en bra lösning med ”Lillis” Lövblom, Magnus Nilsson och Johannes Westring på tränarsidan ser Oscar Bergkvist som en stor fördel.

 

– Jag trivdes bra med ”Lillis” och det ska det bli intressant att komma upp till Hudik igen och börja om med den här organisationen, avslutar HHC:s senaste pusselbit i spelartruppen.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info