Hoppa till sidans innehåll

Hockeyfest med skönt segerjubel

2018-01-03 23:15
En fartfylld hockeyfest inför 900 på läktarna, ett rafflande slut och ett häftigt segerjubel efter 4-2 (2-0, 2-2, 0-0) – där har ni HHC:s sköna onsdag mot Vimmerby.
  • Uppdaterad: 2018-01-03 23:18

Och efter tre omgångar har HHC dessutom hamnat i serieledning i AllEttan Södra, något som bara Visby/Roma, med en match mindre spelad, kan ändra på. 

Ser man bara till siffrorna så var det alltså i första perioden som HHC skaffade sig det övertag som sedan bar ända fram till segern. De första 20 minuterna hade också det största underhållningsvärdet, även om det knappast var någon tränarhockey som spelades upp av två hungriga lag. 

Det var högt tempo och mängder av målchanser. Redan innan en minut tickat fram på matchklockan hade HHC tre vassa avslutningar och Vimmerby ett skott i stolpen. Och så fortsatte det genom hela perioden. Det blev direkt en målvaktsduell där #35 Magnus Åkerlund skaffade sig övertaget – och på den vägen fortsatte det. När sedan HHC kunde gå till periodvila med 2-0 hade man skaffat sig ett skönt utgångsläge. 

– Vi var nöjda med anfallsspelet så långt in i matchen, men vi släppte till alldeles för mycket ytor. Vi måste lära oss att vi möter bättre lag nu, tyckte en glad ”Lillis” Lövblom efter matchen. 

– Sedan tycker jag att vi kunde spela av matchen på säkerhet. Speciellt i tredje perioden då vi knöt ihop det på ett bra sätt, tyckte ”Lillis” som mitt i glädjevimlet också hade beröm över för Vimmerby. 

– De bidrog verkligen till att det blev en bra match. Deras förstafemma är vass och det är riktigt tungt att möta dom. Det var helt enkelt en bra hockeymatch och det verkade också som att publiken gillade det, konstaterade han. 

HHC fick en kalasstart med ledningsmål redan efter 4.41 när #32 Oscar Bergkvist tog hand om #9 Filip Landers fina passning, trampade runt sin uppvaktning och satte pucken distinkt vid första stolpen. 

Periodens andra mål kom i slutet (19.25) i power play när #15 Adam Seydlitz direktsköt på passningen från #19 Joonas Koskinen. 

Andra perioden bjöd på fyra mål. Först ökade HHC till 3-0 (6.46), också det i power play, av #55 Hercules Öhlander Horn och ännu en gång stod Koskinen för framspelningen. 

Vimmerby tog sig in i matchen igen med två mål inom 1 minut och 43 sekunder – båda av Petter Runesson, som bland annat utnyttjade ett numerärt överläge för att krypa närmare. 

Nu hade Vimmerby verkligen chanser att kvittera och HHC var i ett pressat läge när matchens viktigaste mål kom. Efter en trång situation med flera HHC-skott efter varandra kunde till slut #88 Martin Naenfeldt placera pucken högt i mål och därmed kunde HHC på nytt gå till vila med en tvåmålsledning. 

Tredje perioden blev tätare. Ju längre tiden gick desto mer spelade hemmalaget på klockan och kunde hålla undan fram till slutsignalen. 

Med stor spelarbrist på backsidan var det förstås glädjande att #13 Simon Löf och #8 Tommy Stenqvist var tillbaka. Dessutom presenterade HHC ännu en spelare ur juniorleden i form av #25 Gustav Fredriksson, som gick in och gjorde sitt jobb utan att ta några risker. 

– Han gjorde det riktigt bra. Men det måste vara härligt att få komma in och bilda backpar med en spelare som Simon Löf, menade ”Lillis” Lövblom, som var mycket nöjd med sin backstjärna och med det som Stenqvist visade i sin första match sedan nionde omgången i grundserien. 

– Det är ju två klasspelare som betyder mycket för oss. Nu har vi ett härligt läge att jobba vidare ifrån. Det är förstås också viktigt att vi kan ge juniorer chansen. Det skapar konkurrens och det är bra för hela laget, menade ”Lillis”. 

Övriga matcher i AllEttan Södra den här kvällen

Nybro-Dalen  1-3

Väsby-Huddinge  3-6

Visby/Roma-Valbo  4-1 

Det här betyder att HHC toppar tabellen på 7 poäng, Visby (efter två matcher), Huddinge, Vimmerby och Dalen har 6, Kallinge/Ronneby och Kristianstad har 3, Valbo har 2, Väsby och Nybro har 0 poäng.

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info