Hoppa till sidans innehåll

Hopp om speltid för Hugg mot Brynäs

2016-08-25 07:00
När anrika Leksand kommer till Glysishallen på lördag för matchen mot Brynäs är det förstås en spelare som vi i hemmapubliken allra helst vill se på isen.
  • Uppdaterad: 2016-08-22 15:34

Det handlar naturligtvis om förre HHC-talangen Rickard Hugg som i vinter blir en av de allra yngsta spelarna i SHL. Rickard, som fyllde 17 år i januari, spelade en match i allsvenskan förra säsongen, men fick a-lagskontrakt med Leksand främst genom sina fina meriter i Sweden U16, U17 och U18 och efter en succésäsong med Leksands J20 Super Elit.

Det är naturligtvis ovanligt att en så ung spelare får SHL-kontrakt, men Rickard Hugg är en exceptionell hockeytalang som haft en spikrak karriär genom juniortiden.

Om Rickard Hugg får någon speltid i Glysishallen på lördag avgörs naturligtvis av tränaren Perra Johnsson, som i förra säsongens allra sista skälvande sekunder och i ett osannolikt drama tog sitt lag tillbaka till SHL.

– Rickard är med och krigar om platserna på samma villkor som de övriga. Han är jätteduktig, men det gäller ju också att skynda långsamt med en så ung spelare, säger Christer Siik i Leksands sportråd.

– Han spelade bra både mot Almtuna och Västerås och kan säkert få speltid även mot Brynäs hemma i Hudiksvall, menar Christer Siik.

Leksand har redan spelat fyra träningsmatcher med 8-2 mot ryska Salavat Yulaev, 4-2 mot Almtuna, 1-5 mot Rögle och 2-1 mot Västerås.

I veckan har Leksand varit på hockeykryssning med Viking Cinderella till Åland. Det var ett fartyg fyllt med supporters i Leksands-tröjor och med spelarpresentationer, nöjesarrangemang och ett dygns avkopplande gemenskap som en upptakt på säsongen.

Hur Leksand nu kommer att klara återtåget i SHL återstår att se. Det är tio nya spelare som ska matchas in i laget. Men Christer Siik är inte orolig för det.

– Vi har grundtruppen intakt sedan förra säsongen och det gör att infasningen av de nya spelarna går bra, säger han.

Bland nyförvärven märks kanske främst Jesper Ollas, som nu återvänder ”hem” efter en period i Brynäs, och som på lördag nu direkt får möta sina gamla lagkompisar.

– Vi räknar Jesper som en riktig ”leksing”. Och han har ju hela tiden haft sitt hus kvar här i Leksand, konstaterar Christer Siik. Från Brynäs kommer också Sondre Olden till Leksand.

Leksands spelartrupp:
Målvakter: 30 Henrik Haukeland, 35 Atte Engren.

Backar: 3 Daniel Bertov, 4 Nichlas Torp, 5 Ben Youds, 19 Alexander Ytterell, 25 Matias Lassen, 26 Patrik Norén, 33 Markus Lauridsen, 34 Olle Alsing, Tom Hedberg.

Forwards: 7 Johan Olofsson, 9 Lucas Ericsson, 11 Martin Karlsson, 12 Fredrik Forsberg, 13 Jon Knuts, 14 Oscar Lang, 15 Johan Porsberger, 16 Janos Hári, 17 Jesper Ollas, 20 Tommi Paakkolanvaara, 21 Rickard Hugg, 22 Martin Grönberg, 23 Sondre Olden, 24 Isak Skedung, 27 Eric Castonguay, 28 Willim Wikman, 29 Tobias Forsberg.
Tränare: Perra Johnsson.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info