Hoppa till sidans innehåll

Huddinge körde över tveksamt HHC

2017-02-10 23:03
Efter reduceringen till 1-3 i tredje perioden var HHC i några korta sekvenser på väg in i matchen mot Huddinge – ändå stod det 1-6 (0-2, 0-1, 1-3) på anslagstavlan till slut.
  • Uppdaterad: 2017-02-10 23:05

Lotterier:
Gul lott serie J81 1000:-
Om vinsten ej är uthämtad, hämtas den ut vid nästa hemmamatch.

Det var obarmhärtiga siffror som också tydligt underströk att det var klasskillnad mellan lagen och att Huddinge troligen är norra AllEttans bästa lag just nu. HHC å sin sida har svårt att hitta den fart och den kreativitet som gav många sköna poäng i början av grundserien.

I första perioden var det en närmast pinsam skillnad mellan lagen när Huddinge formligen sköljde över ett HHC som inte alls hittade spelet och som mestadels bara fick slå ifrån sig och som ofta hamnade på hälarna i egen zon.

I det här läget av matchen när Huddinge tog en tidig ledning och sedan spädde på till 0-2 i numerärt underläge (!) innan det ens gått 10 minuter hängde hemmalaget inte alls med i svängarna och blev frånåkt på ett sätt vi inte sett tidigare under säsongen.

Det var Fredrik Renström som slog in 0-1 (2.15) och Dennis Nordström som sedan alldeles för enkelt fick sätta 0-2 (9.25) i spel 4 mot 5. Skottstatistiken 3-10 talar sitt tydliga språk om den första perioden.

– Vi hann inte med och vi var inte där. Sedan gjorde vi väl en hygglig andra period och efter reduceringen i tredje var vi väldigt nära 2-3 några gånger innan vi åkte på några billiga mål. Men Huddinge var bättre än oss och det finns ingen anledning att analysera det mer än så, menade ”Lillis” Lövblom, som hade mycket beröm över till Huddinge.

– Det är kul att se ett lag som i det här läget blockerar skott och jublar över det. Dessutom fick de oss precis dit de ville med sitt ”tugg” där de fick ett mentalt övertag, tyckte HHC-tränaren.

Huddinge var som lag rappare och tydligare än HHC i det mesta den här kvällen och var individuellt också snabbare på skridskorna och starkare med klubborna. Det finns nog all anledning för de kommande play off-motståndarna att se upp. Huddinge kan mycket väl gå hela vägen den här gången.

Andra perioden var något jämnare även om det var Huddinge som även nu bestämde på isen. Periodens enda mål kom när det återstod mindre än en minut när HHC drog på sig sin tredje raka utvisning och Rasmus Dahlberg-Karlsson drog in 0-3 som egentligen satte punkt för matchen.

Att sedan #19 Joonas Koskinen styrde in #51 Lars Lundins skott från blå linjen i spel 4 mot 4 redan efter 4.41 i tredje perioden gav visserligen HHC lite luft under vingarna – och var då väldigt nära ännu ett mål – men Huddinge gjorde processen kort med tre mål som i några fall såg alldeles för enkla ut.

– Det var för många av våra spelare som ”flydde” ur matchen och det håller inte mot ett så bra lag som Huddinge. Nu får vi smälta det här i kväll och försöka komma tillbaka mot Visby i morgon (lördag), avslutade ”Lillis”, som helt säkert i samma sekund började fundera på nästa match.

Man kan visserligen peka på att HHC kom till spel utan #22 Joonas Sammalma och #37 Marcus Åkerlund och att #29 Anders Danielsson fick kliva av redan under uppvärmningen, men det känns bara som att ta en ”bakdörr”.

Huddinge var klassen bättre. Det såg alla den här kvällen.


Finalen i DINA-tävlingen avgjordes i den andra periodpausen där Christopher Jonsson,
3:e personen från vänster, Hedströms Bil, stod som segrare säsongen 2016-2017.

För andra säsongen i rad delade HHC:s guldpartner Bilmetro, representerad av Mats Wennström, ut stipendium "Säsongens motor - ungdomsledare" som gick U11:s ungdomsledare Niklas Persson som här fick 2 500:-. "Säsongens motor - funktionär" gick till Lena Persson fd Forslin som också fick 2 500:- från Mats.

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info