Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey föll mot Hammarby

2016-12-11 20:50
Motivation slår klass heter det ju. Det var nog det de 166 åskådarna i SDC-hallen i Stockholm fick se på söndagseftermiddagen då ett motiverat – och AllEttan-jagande – Hammarby besegrade Hudik Hockey med 4–1 (1–1, 1–0, 2–0).
  • Uppdaterad: 2016-12-11 20:55

– Så var det nog. Vi kämpade och slet, men dom hade ju lite mer att spela för, sa HHC-tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

HHC säkrade ju sin plats i AllEttan när man besegrade Haninge med 6–0 i förra omgången, och även om man alltid vill vinna matcher fanns det denna dag ett lag som ville lite mer. Ändå var det HHC som började bäst och sedan man klarat av ett tidigt numerärt underläge kunde man koppla ett litet grepp om spelet. Ledningsmålet kom också när HHC fick spela fem mot tre, målskytt var #19 Joonas Koskinen framspelad av #22 Joonas Sammalmaa.

Men Hammarby fick under slutminuten av första perioden spela under samma premisser, och 1–1 kom när både #51 Lars Lundin och #8 Anton Hammargård satt på botbänken. Målskytt efter 19.50 var Marcus Carlsson.

– Vi gjorde ett mål i fem mot tre, och dom gjorde ett. Men det är klart att när man får göra det så sent i perioden så ger det ju extra energi, sa Lövblom.

I andra perioden kom bara ett mål, och det var hemmalaget som gjorde det efter 16.26. Även det målet, som gjordes av Linus Carlsson, kom i numerärt överläge för Hammarby.

HHC fick därför jaga kvittering i tredje perioden, men det blev ingen lyckad jakt.

Olle Wallberg i Hammarbymålet höll tätt och i stället kunde Linus Carlsson göra sitt andra mål för dagen fram till 3–1, innan Oliver Forsberg utnyttjade ännu ett numerärt överläge när han fastställde slutresultatet till 4–1.

– Det var ändå en ganska jämn match där jag tycker att våra två första perioder är helt okej, men sedan fanns inte den där sista gnistan där för vår del. Hammarby var också lite effektivare i power play, sa Lövblom.

I och med segern gav Hammarby sig en möjlighet att nå AllEttan, men förutom att det krävs tre poäng borta mot Wings behöver man hjälp av i första hand serieledande Huddinge. För skulle Huddinge besegra Haninge och Hammarby vinna över Wings, ja, då går sista platsen i AllEttan till Hammarby.

Även Väsby, med samma poäng som Haninge, kan missa AllEttan, men det troliga är att man klarar sin plats även vid förlust mot tabelltvåan Visby/Roma eftersom man har den klart bästa målskillnaden.
HHC avslutar grundserien på onsdag med hemmamatch mot Valbo.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info