Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey möter nykomlingar

2016-09-29 21:15
Efter att ha varit på resande fot i två omgångar är det dags för hemmamatch igen för Hudik Hockey då man på fredagskvällen tar emot nykomlingen IFK Tumba. Båda lagen står på tre poäng efter en seger och två förluster, men har lite olika formkurvor.
  • Uppdaterad: 2016-09-29 21:18

Tumba inledde med seger mot Valbo, följt av förluster mot Hammarby och Huddinge, medan HHC efter två förluster – Huddinge och Sollentuna – vann senast mot Arlanda Wings. Frågan är då om HHC kan stanna kvar på vinnarspåret?

– Vi får hoppas på det. Det var skönt att få en seger senast då vi gjorde två riktigt bra perioder och även klarade av den tredje, säger tränaren Lars "Lillis" Lövblom.
– Det var viktigt för självförtroende och förhoppningsvis har vi nu fått lite vind i seglen.

I de tre inledande matcherna har HHC skjutit 122 skott, ett snitt på lite över 40 skott/match, men utdelningen har varit mager. I segermatchen mot Wings var det HHC:s backar som stod i fokus då man gjorde fyra av de fem målen, och försvararna är bara ett mål sämre än anfallarna så här långt. Nu skulle HHC behöva få fart på målskyttet bland sina forwards också.

– Vi har skapat mycket i matcherna, sedan gäller det att få till det på matcherna också. Men jag tycker att det har sett bra ut på de avslutningsövningar vi har haft på träningarna den här veckan, säger Lövblom.
Någon större koll på Tumba har inte "Lillis" Lövblom.

– Jag har bara följt deras resultat. Vi försöker fokusera på det vi ska göra själva i stället, säger Lövblom.

Läget i truppen är bra, även om det saknas en och annan spelare.

– Så är det nog alltid att det kommer att saknas spelare. Men vi kommer i alla fall till spel med tre backpar och fyra kedjor, säger tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

Hudik Hockey och Tumba är först ut i den fjärde omgången. Fyra av de fem övriga matcherna spelas på söndag, medan mötet mellan Valbo och Visby/Roma inte avgörs förrän i början av november, så fram till dess kommer division 1 östra att dras med en haltande tabell.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info