Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey nollat på Gotland

2017-01-22 18:44
Det blev ingen lyckad helgtripp till Stockholm och Gotland för Hudik Hockey. Efter 2–5 i lördags mot serieledande Huddinge åkte HHC till Gotland för match mot tabelltvåan Visby/Roma.
  • Uppdaterad: 2017-01-22 18:47

Gotlänningarna var ofina nog att nolla sina gäster och vinna med 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).
– Vi gör ingen bra match. Vi kommer inte upp i kampmomenten och vi skapar för lite, sa HHC-tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

Det var hemmalaget som inledde starkast och med bra skridskoåkning skaffade man sig ett litet tryck mot #33 Simon Nordh i gästernas mål. Några riktigt heta chanser skapade inte Visby/Roma trots spelövertaget, utan när det handlade om målchanser var det HHC som hade de vassaste.

#9 Viktor Widing blev helt fri efter en bjudning av en Visbyförsvarare men Daniel Gibl räddade. Sedan var #10 Jonas Lindström framme vid ett par tillfällen utan att lyckas överlista hemmakeepern. Chanserna innebar ändå att HHC på allvar tog sig in i matchen.

Det var inte mycket som talade för ett mål under den första perioden, men så drog sig både #62 Anton Åman och #18 Johan Nilsson på sig en varsin utvisning och Visby/Roma fick spela fem mot tre. Simon Nordh höll tätt länge men till slut kunde Jonathan Johansson trycka in en retur och ge Visby/Roma ledningen.
– Första perioden är dålig, ja, egentligen är det en dålig match över huvud taget från båda lagen, sa Lövblom.

Tempot gick ner betydligt i den andra perioden och det märktes att båda lagen var märkta av det tuffa matchandet under den gångna veckan och det finns egentligen inte så mycket att rapportera om från mellanakten.

I den tredje perioden försökte HHC skapa ett tryck mot hemmamålet, men det var ytterst sällan som Daniel Gibl sattes på några svårare prov. Nu kunde i stället Visby/Roma öka sin ledning efter 10.53 då Jonathan Johansson gjorde sitt andra mål för kvällen när han styrde in Lukas Renlunds skott, ett mål som kom ur ingenting.

Några sådana mål får inte HHC och när man plockade ut Simon Nordh i slutminuten kunde Johan Eriksson sätta spiken genom att göra 3–0 i öppen kasse.
– Nu får vi slicka såren och inte gräma oss för mycket. Vi räckte helt enkelt inte till i dag, sa Lövblom.

Nu får HHC ladda om inför kommande helgs dubbla hemmamatcher. Då handlar det om Väsby på lördag och Haninge på söndag, två lag som ligger bakom HHC i tabellen.
– Vi får spotta i nävarna och komma tillbaka till helgen, avslutade Lövblom.
 

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info