Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey tog första segern

2016-09-25 21:20
Hudik Hockey har haft det lite tungt i serieinledningen. Men efter två raka förluster kom så första segern på söndagseftermiddagen när Arlanda Wings besegrades i Pinbackshallen med 5–2 (0–1, 4–0, 1–1).
  • Uppdaterad: 2016-09-25 21:59

– Vi hade huvudet med oss, och när vi har det är vi riktigt bra, sa tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

– Nu gör vi två bra perioder, börjar mindre bra i sista, men avslutar bra.

Visserligen låg HHC under med 1–0 efter den första perioden trots att man vann skotten med 17–4. Man hade några lägen i ett inledande power play, men man lyckades inte spräcka nollan. Det gjorde däremot Wings när #41 Linus Wernerson Libäck satt utvisad. Målskytt var Johannes Yucel som kunde skära in från vänster och sprätta in pucken bakom #60 Anton Hedberg, som var den som vaktade målet för HHC denna gång.

– Första perioden är ändå bra. Vi spelade med bra fart och kom till många skott, men vi har varit ineffektiva tidigare och det var vi i första perioden också, sa "Lillis" Lövblom.

– Men som tur var fick vi utdelning i den andra perioden.

Ja, det var en period som HHC vann med 4–0, och det var backarna som visade vägen. #14 Anton Åman tryckte in kvittering i en tilltrasslad situation framför Wings mål, och i samma sekvens blev även en hemmaspelare utvisad. Då passade HHC på att göra 2–1 genom #5Lars Lundin, och en stund senare kom även 3–1, också det målet i power play. Målskytt då var #25 Mathias "Lillis" Eriksson.
Innan perioden var över hann #15 Adam Seydlitz med att göra 4–1 till HHC (dagens enda forwardsmål), och med tanke på att laget fick inleda tredje perioden i numerärt överläge så kändes det tryggt.

Men efter 31 sekunder kunde Adam Wahlqvist reducera till 2–4 med en man mindre på isen, och strax därefter var det nära ytterligare en reducering. Då valde "Lillis" Lövblom att ta time out.

– Vi kom till den här matchen med sex raka förluster med träningsmatcher inräknade, och när vi då släpper in ett tidigt mål i slutperioden är det ganska naturligt att självförtroende blir lite stukat. Men vi redde ut det hela och jag tycker att vi avslutar matchen bra, sa "Lillis" Lövblom.

Det var en annan "Lillis" – backen Mathias "Lillis" Eriksson – som klev in och spelade huvudrollen genom att fastställa segersiffrorna till 5–2 när han skickade pucken över hela banan och in i det övergivna hemmamålet. "Lillis" Eriksson gör inte många mål på en säsong, nu gjorde han till och med två mål i samma match.

– Kul för honom, power play-målet var dessutom riktigt snyggt, sa tränar-"Lillis".

– Sedan var det skönt att vi gjorde fem mål också, och det är alltid roligt att vinna.

Segern innebär att HHC nu fick lite arbetsro inför fredagens hemmamatch mot Tumba.

– Vi ska kanske inte dra för stora växlar på den här segern, men vi gör en hel del bra saker och det får vi ta med oss och jobba vidare. Vi ska ändå komma ihåg att vi är inne i en process och att vi måste ha tålamod, sa "Lillis" Lövblom.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info