Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey tog revansch med 6-1!

2017-02-11 21:15
Det svänger om Hudik Hockey för tillfället. 1–6 mot serieledande Huddinge i fredags blev till 6–1 på lördagseftermiddagen när tabelltvåan Visby/Roma var på besök.
  • Uppdaterad: 2017-02-11 21:19

 

– En väldigt viktig seger, tyckte HHC:s assisterande tränare, Lennart "Plimmen" Ahlström.

Det var sista hemmamatchen i Allettan för HHC då serien avslutas med fyra raka bortamatcher, och der var tyvärr också sista matchen med gänget för #51 Lars Lundin. För hans del väntar nu en satsning på jobbet i Stockholm.

– Ska jag vara helt ärlig så känns det för djävligt att behöva lämna laget nu, men jag måste tänka på framtiden också. Skönt i alla fall att få avsluta med en seger, sa Lundin.

Skönt ja, men framför allt viktigt att komma tillbaka och ta revansch för den något mindre lyckade insatsen i fredags, och otroligt viktigt också med en trepoängare eftersom Östersund har tagit upp jakten ordentligt då man besegrade Piteå med 4–1. Bra då för HHC:s del var det att Kalix föll (1–2) hemma mot Väsby, och med fem matcher kvar för Kalix (fyra för HHC) ska norrbottningarna plocka in åtta poäng för att ta sig förbi HHC.

– Det känns väl som att vi skulle behöva några poäng till för att vara säker på play off, och det tycker jag att vi ska klara av, speciellt om vi kan som spela som vi gjorde mot Visby, sa "Plimmen" Ahlström.

Men precis som mot Huddinge började HHC svagt. Skillnaden var att mot Huddinge fick HHC aldrig chansen att komma in i matchen. Det fick man mot Visby.

– Vi började trögt nu också, men sedan tycker jag att vi jobbade oss in i matchen på ett bra sätt, sa "Plimmen" Ahlström.

Visby hade ett klart grepp om händelserna i den första perioden, men #33 Simon Nordh, som fick chansen mellan stolparna, höll tätt och den första perioden blev mållös.

Även i inledningen av den andra perioden var det Visby som var i förarsättet och man hade ett jätteläge att ta ledningen då Sam Coatta kom fri med Simon Nordh, men då svarade mål-Simon för en strålande räddning.

Strax därefter var det i stället HHC som kunde spräcka nollan då #32 Oscar Bergqvist trampade in från vänster och med en backhand lyfte han in 1–0 bakom Sammy Gustavsson i gästernas mål. 

Drygt två minuter senare sprätte #57 Magnus Larsson in sitt första mål i Allettan och helt plötsligt ledde HHC med 2–0.

Nu lyckades Visby komma in i matchen när man reducerade till 1–2 med endast två sekunder kvar av perioden, sekunder som sedan aldrig spelades. Anledningen till det var att det blev en hel del tjafs mellan spelarna och gästernas Jontan Stuxberg ådrog sig ett personligt matchstraff. På väg ut i omklädningsrummet slashade han sedan hemmalagets #55 Fredric Larsson, och det hela slutade med ett slagsmål i spelargången.

Huvuddommaren Thomas Mccarthy valde att ge de båda slagskämparna 2+2 minuter, och dessutom hittade han ytterligaren en tvåminuters utvisning på #10 Jonas Lindström. Dessutom skickade han iväg de båda lagen till omklädningsrummen utan att de två sista sekunderna spelades.

– Jag var lite orolig där, när Visby först reducerade, och sedan fick börja tredje perioden i numerärt överläge, sa "Plimmen" Ahlström.

Nu visade sig den oron vara obefogad eftersom Lindström gjorde 3–1 strax efter att han kommit in på isen igen, och 50 sekunder senare gjorde #15 Adam Seydlitz 4–1, snyggt framspelad av Oscar Bergqvist.

När sedan Visbys Jonathan Johansson fick matchstraff efter en ful tackling på #62 Anton Åhman snärtade Oscar Bergqvist in 5–1 i Power play och innan det hela var över hade även Adam Seydlitz blivit tvåmålsskytt sedan han styrt in #49 Marcus Västiläs skott till 6–1.

– Vi fick lite medgång i tredje perioden, och det tycker jag att vi hade gjort oss förtjänt av också. Nu har vi Haninge borta på onsdag och då ska vi förhoppningsvis ta tre poäng till, poäng som borde räcka för att säkra en play off-plats, sa "Plimmen" Ahlström.

Då saknas Lars Lundin, men i gengäld hoppas HHC på att man fått tillbaka någon av #29 Anders Danielsson, #22 Joonas Sammalmaa och #37 Marcus Åkerlund, spelare som saknades i helgens båda matcher.

Tabell

Matchens Ungdomslag U9, presenterad av Länsförsäkringar Gävleborg, presenterades i den andra periodpausen.

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info