Hoppa till sidans innehåll

Ingen revansch för Hudik Hockey

2016-11-02 22:00
Hudik Hockey reste 30 mil söderut till Björkängshallen för att jaga revansch för förlusten i premiären mot Huddinge, men det var hemmalaget – och serieledarna – som kunde lämna isen med tre poäng igen, detta sedan man vunnit med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).
  • Uppdaterad: 2016-11-02 22:10

Fotograf: Lotta Falkbrink-Thorson.

– Vi är betydligt närmare nu än i premiären. Vi går ut och ger dem en kamp och arbetsinsatsen kan vi absolut inte klaga på. Men vi måste upp ett snäpp och vi ska vinna mot bra lag, sa HHC-tränaren Lars Lövblom.

– Ingen spelare faller ur ramen, men å andra sidan är det heller ingen som kliver fram och gör det där lilla extra.

Första perioden var HHC:s bästa, men trots ett klart övertag i skottstatistiken förblev laget mållöst.

Huddinge kopplade ett tidigt grepp i mellanakten, ett grepp som bland annat resulterade i ett ribbskott. Ledningsmålet kom också logiskt efter 4.41 då Filip Norman tog till vara på en målvaktsretur från #33 Simon Nordh. Skottet kom från Dennis Nordström och Norman var den i röran framför Nordh som fick träff på pucken.

HHC försökte och försökte, men man hade väldiga problem att skapa några heta chanser.

– Vi mötte ett väldigt skridskoskickligt lag och det blev mer kamp än skönspel, sa Lövblom.

Hemmalaget fick inleda tredje perioden i numerärt överläge sedan #55 Fredrik Larsson åkt på en utvisning sent i den andra perioden. HHC:s box play-spel var dock bra denna kväll och man höll tätt med en man mindre på isen. Men en minut senare kom ändå Huddinges 2–0-mål, och återigen var det på en målvaktsretur. Marcus Green flippade i väg pucken från blålinjen och Simon Nordh fick aldrig grepp på pucken som dansade ner framför Christoffer Gozzi som helt ostörd kunde raka in den i så gått som öppet mål.

Strax efter 2–0-målet drabbades Huddinge av en utvisning, men om HHC:s box play höll hög klass så var det sämre ställt med power play-spelet, ja, egentligen var det offensiva spelet överhuvudtaget undermåligt.

– Man vinner inga matcher om man inte gör mål. Försvarsmässigt gör vi en bra match, men det fattas framåt, och Huddinge är ett lite bättre lag än oss, sa Lövblom.

– Men som sagt, vi kommer närmare och närmare.

HHC får slicka såren och försöka komma igen. På söndag väntar en ny Stockholmsresa och då står nästjumbon Tumba för motståndet, en på papperet i alla fall lättare uppgift.

– Vi åker hem, tränar i morgon (läs torsdag) och börjar ladda för nästa match. Det fanns bra saker i den här, och det är dom vi ska med oss till match mot Tumba, avslutade Lövblom.

Matchstatistik

Tabell

Skribent: Christer Stridh
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info