Hoppa till sidans innehåll

J18: Fortsatt spel i Elit efter drama i Glysishallen

2018-03-25 20:16
Förutsättningarna var enkla när Hudik tog emot Viking HC på hemmaplan, det krävdes minst oavgjort för att klara sig kvar i Elit. Det lyckades man med, även om det var riktigt nervöst i slutminuterna.
  • Uppdaterad: 2018-03-25 20:16

Matchen vann Viking med 2-3 efter straffar (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1). 

Första perioden är väldigt jämn där det märktes att det stod mycket på spel  hos de båda lagen, ingen ville göra något misstag där ute. Skotten slutade 7-6.

I den andra perioden tar Viking över lite mer och Hudik tappar alldeles för mycket puck. Bortalaget fick också utdelning och kunde ta ledningen med 0-1 efter 15.43. Men Hudik visar verkligen vilja i slutet och lyckas också få in en mycket viktig kvittering till 1-1 efter 19.07 genom #22 Jesper Blaszkowski, assist till #23 Samuel Lindgren-Johansson och #27 Emil Marsch.
- I andra perioden tappar vi fokus från vår gameplan och tappar för mycket puck i utsatta lägen. #30 Filip Plars i kassen får visa upp sig med ett bra målvaktsspel som håller oss kvar i matchen. Sen är det starkt av oss att kliva in och sätta press sista minutrarna i andra som ger oss 1-1, säger tränare David Strandh.

Nervositeten var stor bland de 223 personerna på läktaren inför den tredje perioden och därför var det väldigt skönt när #12 Felix Dahlström såg till att peta in 2-1 redan efter 1.08, assisterad av #18 Melvin Nilsson. Hudik börjar perioden kontrollerat och tryggt men Viking kämpar och sliter och får tillslut utdelning efter 15.04 när 2-2 sitter. Nu väntade ett par riktigt nervösa minuter där Viking satsade med sex utespelare för att lyckas vinna, men pucken studsar inte riktigt deras väg och det blev inte lättare när man också drar på sig en utvisning efter 18.45. Hudik kämpar hårt och lyckas också hålla ut resten av perioden. 

Matchen gick till en förlängning och straffläggning som inte betydde något alls i och med att oavgjort räckte för att Hudik skulle klara sig kvar. Ett starkt målvaktsspel från #30 Filip Plars och en stor dos av vilja från allihop lade grunden till den viktiga poängen!

- I tredje perioden tycker jag att vi för spelet med kontroll och de sista minutrarna krigar grabbarna riktigt bra och stenhårt för att hålla den poäng som behövdes för ett positivt resultat i tabellen. Det var oerhört skönt och starkt att klara av detta, avslutar David Strandh.

Undertecknad vill avsluta med att tacka för säsongen och hälsa ett STORT GRATTIS till J18 för fortsatt spel i Elit!

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst