Hoppa till sidans innehåll

Jämna matcher i play off

2018-03-01 23:01
Efter ett segermål av Kalix på en utvisning i slutet av tredje perioden måste HHC nu vinna två raka i Glysishallen om inte säsongen ska ta slut redan i play off 1.
  • Uppdaterad: 2018-03-01 23:03

2-1 (0-0, 1-1, 1-0) slutade det första mötet mellan lagen på torsdagskvällen där Kalix kunde utnyttja sitt power play och slå in segermålet drygt fyra minuter från slutet trots att HHC hade dominerat slutperioden och då hade 15 skott på mål mot bara 6 för hemmalaget. 

Det blev genomgående täta matcher i den första play off-ronden med fyra uddamålssegrar, varav tre med 2-1, och där två av matcherna gick till förlängning. Det var bara Kallinge/Ronneby som vann klart mot Köping. 

För HHC:s del handlade det om en stundtals fartfylld men tät uppgörelse mot Kalix och en match mellan två starka målvakter där HHC hade totalt 38 skott på mål mot 27 för Kalix och där den unge målvakten Jacob Carlsson till slut blev hemmalagets matchvinnare. 

– Det är aldrig roligt att förlora, men det fanns ändå saker som var bra från vår sida. Det finns ingen anledning att analysera det här sönder och samman och det är bara att ta nya tag och försöka vända det här på hemmaplan, konstaterade ”Lillis” Lövblom. 

– Kalix är verkligen inget dåligt lag, det visade de i dag, och de har några riktigt skickliga spelare som också klev fram och avgjorde det här. Vi gjorde bara ett mål och då är det svårt att vinna på bortaplan, menade HHC-tränaren. 

Första perioden var riktigt tät och båda lagen såg till att inte göra några misstag. Två heta lägen för vardera laget kunde ha gett ledningsmål åt något håll, men Magnus Åkerlund och Jacob Carlsson såg till att det stod 0-0 vid första pausen. Närmast ett mål var #32 Oscar Bergkvist på ett eget företag där sista backhandslyftningen tog i stolpen. 

I den andra perioden öppnade det upp sig lite mer sedan HHC gjort 1-0 (4.49) i power play på ett skott från blå av #5 Henric Nordin (ass. #21 Patrik Elfsberg och #9 Filip Lander). 

Tyvärr sjönk HHC direkt tillbaka och blev passiva i egen zon och bara 45 sekunder senare kunde Kalix kvittera genom matchens bästa spelare Johan Pettersson. HHC fick därmed aldrig chansen att göra ett ryck för att skaffa sig greppet om matchen. 

Direkt i öppningen av den tredje perioden hade HHC två heta lägen och tog sedan ett allt starkare grepp om spelet och chanserna. Men Kalix var aldrig ofarligt och Åkerlund fick göra ytterligare några starka parader även om HHC hela tiden låg närmare ett ledningsmål. 

När sedan HHC åkte på den ödesdigra utvisningen i matchens sista skede kom så hemmamålet som försatte HHC i brygga inför lördagens returmöte i Glysishallen. Johan Pettersson var återigen inblandad i målet när hans inspel framför mål styrdes in av Felix Olsson. 

HHC satsade allt för att nå en kvittering och plockade i slutet också ut Magnus Åkerlund, men Kalix släppte in till mycket utan höll spelet mest kring sargerna för att spela av matchen. 

– Vi gör väl inte vår bästa match här i kväll och det verkade som att vi var lite tyngda av stundens allvar. Vi får ta med oss det bästa ur den här matchen och så ska vi försöka vända det till vår fördel på hemmaplan, konstaterade ”Lillis” Lövgren. 

Matcherna i play offf 1:

Skövde-Mariestad 2-3

Tranås-Östersund 2-1 (övertid)

Köping-Kallinge/Ronneby 0-4

Kalix-Hudiksvall 2-1

Visby/Roma-Dalen 0-2

Nybro-Boden 1-2 (övertid) Boden avgjorde i femte (!) perioden efter 92.47.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info